Щодо необхідності дотримання вимог безпеки дорожнього руху

Щороку на дорогах України гинуть майже 5 тис. людей, травмуються — близько 40 тис., окрім того, після дорожньо-транспортних пригод (ДТП) понад 100 тис. осіб потребують психологічної реабілітації. Серед усіх країн Європи в Україні найвища смертність на дорогах, причому, окрім людських втрат, ДТП спричиняють значні матеріальні збитки. За оцінками Світового банку, втрати української економіки від ДТП щорічно сягають 5 млрд дол. США.

В рамках проведення тижнів безпеки дорожнього руху в Україні відбуваються тематичні заходи: лекції, круглі столи, а також уроки в школах і навіть флешмоби. Дотримуватись правил ПДР може стати модним. Наприклад, не можна їздити інакше, аніж не пристебнутим.

Більшість українців думає, що лише водії мають дотримуватися правил дорожнього руху, бо вони несуть загрозу. Для того, щоб вони несли меншу загрозу, пасажири, пішоходи і велосипедисти мають знати правила дорожнього руху на такому ж високому рівні.

Тільки через взаємоповагу і формування рівня культури на дорозі можна припинити цю дорожню війну.

І головне. Виконати правила дорожнього руху — це обов’язок всіх: і пішоходів, і водіїв, а найкращий стимул для цього — збереження свого життя.

Управління з виконання політики Лисичанської міської ради в галузі житлово-комунального господарства