Пліч-о-пліч: зміцнення соціальної згуртованості у місцевих громадах

Під такою назвою з 11 по 14 листопада в м. Кремінна відбувся семінар-практикум, який проводився за фінансової підтримки уряду Японії в рамках проекту ПРООН «Швидке реагування на соціальні та економічні проблеми внутрішньо переміщених осіб в Україні». В семінарі взяла участь директор Лисичанської центральної бібліотечної системи Наталія Радюшина.

Основною метою семінару-практикуму було створення майданчику для діалогу між формальними і неформальними лідерами місцевих громад та вимушеними переселенцями, а також допомога при опануванні необхідних навичок для подальшої роботи у сфері розвитку діалогу, довіри та співпраці.

Під час теоретичної частини учасники ознайомились з методиками, спрямованими на розвиток соціальної згуртованості, а під час практичної — застосували отримані знання та рекомендації. Крім того, ґрунтуючись на отриманих знаннях і досвіді, учасникам семінару було запропоновано самостійно оцінити ситуацію у своїй громаді.

Результатом семінару стала можливість створення проекту в рамках теми «Швидке реагування на соціальні та економічні проблеми внутрішньо переміщених осіб в Україні» та направлення його в Програму Розвитку ООН. У разі перемоги з фонду ПРООН та Уряду Японії буде виділено 15 тис. грн. на реалізацію проекту.

Відділ культури Лисичанської міської ради