У Лисичанську відбулось відкриття виставки "Знищення польських еліт. Катинь-Акція АБ"

4 червня у приміщенні Лисичанського міського краєзнавчого музею відбулось відкриття виставки «Знищення польських еліт. Катинь-Акція АБ» за участю Віце-консула Республіки Польща у Харкові Йоанни Ланг та радника Голови Українського інституту національної пам’яті Олександра Зінченка. На заході були присутні заступник міського голови Ігор Ганьшин, секретар міської ради Едуард Щеглаков, керуючий справами Олександр Савченко, а також громадські діячі та творча інтелігенція міста.

Виставку підготував Інститут національної пам’яті Польщі. Українська версія постала у співпраці із Українським інститутом національної пам’яті, яка присвячена 75-м роковинам Катинського злочину. Виставка складається з 36 інформаційних стендів, які представляють документи і фотоматеріали з польських, британських, німецьких та радянських архівів і розповідають про долі польських громадян.

Зі словами привітання до присутніх звернулась Віце-консул Республіки Польща у Харкові Йоанна Ланг. Віце-консул підкреслила важливість співпраці України та Польщі на культурному рівні, а також розповіла про ідею створення даної виставки. Далі слово було надане заступнику міського голови Ігорю Ганьшину, який привітав гостей і всіх присутніх на виставці та подякував волонтерським організаціям за участь в культурному житті міста. Докладну екскурсію за приведеним матеріалом провів куратор виставки, радник Голови Українського інституту національної пам’яті Олександр Зінченко.

По закінченні офіційної частини Йоанна Ланг подарувала музею набір книг та виявила сподівання на подальшу культурну і наукову співпрацю з Лисичанським міським краєзнавчим музеєм.

Виставка триватиме протягом місяця. Всі бажаючи мають змогу відвідати міський краєзнавчий музей.

Відділ культури Лисичанської міської ради