В Лисичанську відбулись заходи до Дня захисника України

З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України в закладах культури міста відбулась низка заходів.

«Хоробрі серця» — під такою назвою в ПК ім. В.М.Сосюри відбувся святковий концерт для мешканців мікрорайону. Під час концертної програми зі сцени лунали вітання для всіх чоловіків і жінок, хто носить високе звання захисників Вітчизни.

З метою виховання у молоді почуття патріотизму, національної гордості та поваги до військовослужбовців в школах естетичного виховання відбулись святкові концерти «Козацька Слава», «Героям Слава!» та «Герої нашого народу». Під час заходів зворушливо лунали вірші українських поетів В.Сосюри, Л.Костенко у виконанні учнів шкіл. Прикрасою концертів були інструментальні виступи. Зі сцени лунали звуки скрипки, ксилофону, гітари та роялю. Українськими запальними танцями гостей привітали учні хореографічних відділів. Також, під час святкового концерту в Новодружеській ДШМ«було презентовано виставку робіт учнів відділу образотворчого мистецтва «У сні не воюють солдати».

З метою формування у суспільстві, особливо у молоді, шанобливого ставлення до захисників України усіх поколінь, зміцнення почуття гордості за героїчне минуле та сьогодення свого народу, збереження та примноження багатовікової історичної спадщини, в бібліотеках філіях Лисичанської ЦБС також пройшла низка заходів. В бібліотеках-філіях № 3, 8, 9 та 10 відбулись майстер-класи з виготовлення «Браслету нескорених», де діти із захопленням плели браслети зі стрічок в національних кольорах. Виготовлені браслети стали чудовими подарунками та оберегами для військових напередодні Дня захисника України. В бібліотеці-філії № 3 відбулась зустріч з учасниками АТО «Наші мужні захисники», де військові розповідали про солдатські будні та про своїх побратимів. На заході лунали пісні про Україну та вірші про її славних захисників.

Для юнацтва в бібліотеці-філії сімейного читання № 2 проведено відеоперегляд «Мирний день — найвища нагорода». Після перегляду з сумом і гордістю присутні згадали імена героїв, які загинули, захищаючи рідну землю. Крім того, в бібліотеках-філіях для дітей № 7 та № 10 відбулись патріотичні години «Моє життя — для тебе, Батьківщино!» та «Сильні. Сміливі. Відважні».

Щирими почуттями патріотизму, вболіваннями за майбутнє своєї землі та побажаннями миру й злагоди людям України був сповнений кожен захід, присвячений святкуванню Дня захисника України.

Відділ культури Лисичанської міської ради