У Лисичанську відбулись заходи до 124-ї річниці з дня народження Володимира Сосюри

6 січня, до 124-ї річниці з дня народження видатного поета-лірика та нашого земляка Володимира Сосюри в закладах культури пройшли заходи.

Так, у міському краєзнавчому музеї відбулась історична година «Наш великий земляк — Володимир Сосюра». Під час заходу фахівці музею розповідали присутнім про дитячі та юнацькі роки Володимира Сосюри, які пройшли на лисичанській землі. Біографічний матеріал переплітався з віршованими рядками, спогадами сина та друзів. Все говорило про неймовірну любов поета до рідної землі, до своєї малої батьківщини.

Познайомили з експозицією, яка присвячена поету Володимиру Сосюрі: особисті речі, передані сином, листування з краєзнавцем Н.В. Лопатіним, спогади друга дитинства, лисичанського художника Іларіона Гороха та багато іншого цікавого матеріалу.

Також, цього дня відбувся тематичний захід «Солов’їне піднебесся Володимира Сосюри» у філії міського краєзнавчого музею — меморіальному музеї В.М. Сосюри. Мешканці та школярі ознайомилися з експозицією музею та прослухали аудіозапис віршів у виконанні самого поета. Школярі долучили до декламування віршів поета та зазначили, що твори Володимира Миколайовича мелодійні та дуже легко вивчаються напам’ять.