У Лисичанську відбулась позачергова сесія

Вчора, 16 травня, в Лисичанську відбулося засідання позачергової 27-ої сесії Лисичанської міської ради під головуванням міського голови Сергія Шиліна. В роботі сесії взяли участь депутати та їх помічники, керівники структурних підрозділів міської ради, представники громадськості та засобів масової інформації.

Депутати міської ради внесли зміни до міського бюджету на 2017 рік. Зокрема, було підтримане рішення про виділення з місцевого бюджету 10 % співфінансування на реалізацію проекту «Придбання робочої станції для оформлення та видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон із контактним встроєним носієм, видачі паспорта громадянина України у форматі електронної картки», що є умовою фінансування проектів з Державного фонду регіонального розвитку. Зазначимо, що цей Проект за результатами обласного конкурсного відбору проектів регіонального розвитку набрав найбільшу кількість голосів серед більш, ніж 30 проектів, поданих на конкурс Лисичанською міською радою. Придбання цього обладнання дасть можливість громадянам оформлювати паспорти через міський Центр надання адміністративних послуг.

Під час пленарного засідання було розглянуто звернення депутатів Лисичанської міської ради щодо відхилення зареєстрованого у Верховній Раді України законопроекту від 05.04.2017 р. № 6286 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо скасування акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі тютюнових виробів та забезпечення збалансованості місцевих бюджетів внаслідок його скасування». Депутати вирішили направити дане звернення голові Верховної Ради України Андрію Парубію, головам депутатських фракцій Верховної Ради України, голові Комітету Верховної Ради України з питань бюджету Андрію Павелку, голові Комітету з питань податкової та митної політики Ніні Южаніній, народному депутату України Сергію Дунаєву.

З усіма рішеннями сесії можна ознайомитися на офіційному сайті Лисичанської міської ради в розділі «Органы власти» в термін, передбачений Законом України «Про доступ до публічної інформації».