У Лисичанській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів № 9 ведуться ремонтні роботи в рамках Програми розвитку Організації Об'єднаних Націй

У цьому навчальному році Лисичанська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів № 9 бере участь у Програмі розвитку Організації Об′єднаних Націй за Проектом «Раннє відновлення соціальних служб та налагодження миру в Донецькій та Луганській областях» . Цей Проект відповідає загальному стратегічному підходу ПРООН підтримки внутрішніх переселенців та місцевих спільнот з метою швидшого відновлення на Сході України. Проект реалізується спільно з Міністерством регіонального розвитку і UNICEF у тісній співпраці з профільними Міністерствами та місцевими адміністраціями. Проект фінансується Урядом Японії.

Внаслідок обстеження школи, представники ЮНІСЕФ вирішили повністю замінити систему опалення на нову. На сьогоднішній день у школі вже ведуться роботи по заміні системи опалення та вікон. Два тижні тому харківська фірма-підрядник «Династія», яка виграла тендер на ремонтні роботи, розпочала працювати над вирішенням нагальних потреб школи.

Школа вже отримала від представників ЮНІСЕФ 15 освітніх наборів, кожен з яких розрахований на 10 учнів і включає в себе канцелярію, книжки, ігри та спортінвентар для покращення умов навчання учнів 1-9 класів, а також школа отримала 6 великих коробок конструктору «Лєго» з повним комплектом для проведення психологами компанії ЮНІСЕФ психосоціальних тренінгів з учнями нашої школи.

Але і на цьому ремонт школи не закінчується. Представниками ЮНІСЕФ виділені кошти та вже розпочинаються роботи по встановленню пандуса для людей з обмеженими можливостями, заміна вхідних дверей школи та капітальний ремонт водопроводу, каналізації, сантехніки (умивальники, крани), вентиляції. Окрім того, школа очікує заміни ще близько тридцяти вікон по класах та двох найбільших маршевих вікон. На Нараді голів районних департаментів освіти та директорів шкіл-учасників проекту ЮНІСЕФ у Донецькій та Луганській областях учасниками наради та представниками ЮНІСЕФ було прийнято рішення про повну заміну у кожній школі-учасниці проекту меблів (парти, столи, шафи та дошки) у двох класах (один з початкової ланки, другий — середня ланка) та спортінвентарю (спортивні мати, м′ячі, канати та ін.).

Відділ освіти Лисичанської міської ради