У Лисичанську пройшов тиждень Дошкілля

За доброю традицією, з 26 по 30 вересня 2016 року, в дошкільних навчальних закладах (ДНЗ) міста було проведено тиждень Дошкілля, кожен день якого був насичений безліччю святкових дитячих розваг та різноманітних заходів.

Так, 27 вересня, колектив ДНЗ «Червона шапочка» радо зустрічав майстрів дошкільної галузі на святковому заході «Дошкільний зорепад-2016», який пройшов у вигляді педагогічного кінофестивалю.

19Також протягом тижня вихованців ДНЗ прийняли активну участь у конкурсі малюнків «Веселковий світ дитинства». Старші дошкільники малювали за темами «Мій улюблений дитячий садочок», «Лисичанськ — рідний край». За підсумками конкурсу було організовано виставки малюнків «Веселковий світ дитинства» (ДНЗ «Струмочок»), «Малюємо щастя» (ДНЗ «Іскорка») та «Мій улюблений казковий герой». Діти з задоволенням долучились до створення колективних робіт нетрадиційними техніками малювання, ліпки та аплікації, доробок з брусового та природничих матеріалів. Кращі роботи представлені на виставці у міському краєзнавчому музеї.

Окрім того, незабутнє враження на дошкільників справили заходи за участю дітей старших та середніх груп: театральне дійство «Ходить гарбуз по городу» (ДНЗ «Катруся»), музична розвага «Це сонячне дитинство» (ДНЗ «Чайка»), театралізована музична вистава «День Дошкілля зустрічаємо, Несміяну звеселяємо» (ДНЗ «Ромашка»). Маленькі актори театральної студії «Джерельце» підготували для всіх дітей театралізовану виставу за мотивами казки В. Сутєєва «Під грибом» (ДНЗ «Малятко»).

Зазначимо, що в усіх дошкільних навчальних закладах міста проведені різноманітні заходи для педагогів та батьків «Чарівний світ Дошкілля» в рамках Дня відкритих дверей. Вихователі разом з дітьми проводили для батьків майстер-класи «Сходинки до творчості», де з природного матеріалу були виготовлені різноманітні композиції та вироби; організовували роботу творчих майстерень для дітей та батьків: «Лялька власноруч» (виготовлення ляльки-мотанки), «Паперові фантазії» (мистецтво витинанки та оригамі), «Чарівні фарби» (ДНЗ «Усмішка»). Юні архітектори ДНЗ «Росинка» та ДНЗ «Світлячок» вигадували незвичні будиночки, парканчики, башти з ЛЕГО — конструктора та будували «Садочок своєї мрії». Педагогічні колективи дитячих садків творчо підійшли до створення електронної газети «Дитячий садок майбутнього». Вихователями груп зроблено фотоколажи «Дошкілля веселковий світ», в яких відзначено найкращі моменти тижня, і розміщено його у холі закладів, а також на сайтах ДНЗ.

Протягом тижня спортивні змагання для дошкільнят «Будьмо радісні й здорові, спритні, дужі та бадьорі» зібрали «найвидатніших спортсменів» міста.

А в рамках благодійної акції «Поспішайте робити добро» у дошкільних закладах міста були проведені наступні заходи:

— осучаснення спортивного майданчика та всієї території закладу за участю дітей, батьків та працівників ДНЗ;

— збір дитячих іграшок для міського дитячого притулку у ДНЗ «Бірюза».

30 вересня відбулося довгоочікуване урочисте відкриття ДНЗ «Барвінок».

Також колективи дошкільних закладів прийняли участь у роботі педагогічного форуму «Дошкілля Луганщини в сучасних реаліях», який проходив на базі Відокремленого підрозділу «Лисичанський педагогічний коледж Луганського національного університету ім. Тараса Шевченка».

В останній день святкового тижня був проведений творчий конкурс «Пані ДНЗ» для всіх бажаючих працівників дитячого садка «Дюймовочка».

7Всі працівники — «дошкільники» щоденною працею та творчими здобутками доводять, що дійсно люблять свою професію і віддані справі Дошкілля. «Важливо не те, скільки ви робите, а те, скільки любові вкладете у свою працю», — основна теза тижня Дошкілля у поточному році.

Тиждень Дошкілля промайнув швидко, радісно та став для всіх учасників символом різнобарвного, чарівного, безтурботного дитинства.

Лисичанський методичний центр

6910

 

 

 

 

 

151618