У Лисичанську відбулось чергове засідання міської комісії з призначення всіх видів державної соціальної допомоги

Вчора, 6 листопада, в приміщенні управління праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради відбулося чергове засідання міської комісії з призначення всіх видів державної соціальної допомоги, створеної відповідно до Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям (постанова КМУ від 24.02.2003 № 250), Положення про порядок призначення житлових субсидій (постанова КМУ України від 21.10.1995 № 848), Порядку призначення тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату (постанова КМУ від 27.12.2017 № 1098) та питання щодо взяття на облік до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги (постанова КМУ від 29.01.2003 № 117).

Очолив комісію заступник міського голови Максим Головньов. Під час засідання членами комісії було розглянуто 45 заяв, в тому числі з питань:

— призначення житлової субсидії — 40;

— призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям — 1;

— призначення тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату −1;

— внесення до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, за місцем їх фактичного проживання — 3.

По кожній заяві рішення приймається з урахуванням акту обстеження матеріально-побутових умов сім’ї та наданих до заяви документів.

За підсумками розгляду заяв комісією прийнято відповідні рішення щодо призначення житлової субсидії, зокрема на понаднормову площу житла — 37 заявникам.

За зверненнями щодо призначення допомоги малозабезпеченим сім’ям та тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату, а також з питання внесення до Єдиного державного реєстру осіб, які мають право на пільги за місцем фактичного проживання, комісією прийнято позитивні рішення.

Всього з початку 2019 року проведено 28 засідань комісії, на яких розглянуто 1811 заяв.

Управління праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради