У міській раді відбулась зустріч ветеранів і учасників АТО/ООС з представниками влади та органів місцевого самоврядування

Сьогодні, 10 липня, у міській раді відбулася зустріч ветеранів і учасників АТО/ООС з представниками влади та органів місцевого самоврядування.

У заході взяли участь керівництво міста на чолі з міським головою Сергієм Шиліним, депутати міської ради, керівники та співробітники структурних підрозділів міської ради, начальник відділу Міністерства у справах ветеранів України у Луганській області Сергій Копилов, заступник директора Департаменту масових комунікацій Луганської обласної адміністрації Андрій Зайцев, представники Луганської обласної адміністрації, обласного військового комісаріату та громадських організацій.

З вітальним словом до присутніх звернувся очільник міста Сергій Шилін та озвучив перелік нагальних питань, що потребують розгляду у сфері соціального захисту, медичного забезпечення, забезпечення земельними ділянками, а також вшанування пам’яті захисників України до 6-ї річниці визволення Лисичанська від незаконних збройних формувань.

В свою чергу голова ГО «Асоціація ветерані війни, учасників бойових дій та волонтерів АТО Луганської області» Олександр Свистула зазначив, що зустріч проводиться в рамках реалізації проєкту «Консолідація ветеранів Луганщини», який реалізується ГО за результатами перемоги у обласному конкурсі проєктів, визначених Програмою сприяння розвитку громадянського суспільства в Луганській області на 2010-2020 року.

Під час зустрічі ситуацію з медичним та соціальним забезпечення ветеранів АТО/ООС у місті окреслив заступник міського голови Максим Головньов, який зауважив наступне.

На базі Лисичанської багатопрофільної лікарні є відділення для ветеранів, лікування в якому можуть пройти усі, хто має такий статус. Але в пріоритеті галузі охорони здоров’я надання невідкладної допомоги всім верствам населення, незалежно від їх статусу. Адже здоров’я городян понад усе.

Також Максим Сергійович зазначив, що на обліку в Управлінні праці та соціального захисту населення міської ради перебуває 12 осіб з інвалідністю внаслідок війни, 1110 учасників бойових дій, 11 учасників війни та 9 членів сімей загиблих воїнів АТО/ООС. Їх соціальний захист здійснюється в межах Комплексної міської програми соціальної підтримки учасників АТО та членів їх сімей на 2020 – 2021 роки, затвердженою міською радою. Окрім того, на обліку для отримання санаторно-курортного лікування перебуває 22 учасника бойових дій, з них п’ять осіб вже обрали заклад для оздоровлення.

Щодо ситуації із наданням земельних ділянок доповіли начальник управління власності Тетяна Гречко та заступник начальника управління будівництва та архітектури – начальник відділу архітектури та містобудування – головний архітектор Олена Олейніченко.

Процес створення детального плану міста триває, і тільки після його завершення міська рада зможе виділяти земельні ділянки сільськогосподарського призначення, на які, за законом, мають право ветерани АТО/ООС, - зауважили посадові особи місцевого самоврядування.

Окрім того, присутні обговорили відзначення 6-ї річниці звільнення Лисичанська від незаконних збройних формувань та встановлення меморіального знаку захисникам України біля міського Палацу культури.

«Для більшості членів ГО, - відзначив Артем Коваленко, голова ГО «Луганська обласна спілка учасників бойових дій «Ветерани АТО Луганщини», - місце для встановлення пам’ятника найзручніше у Лисичанську».

Проте Олена Олейніченко зауважила, що зазначена земельна ділянка - територія пам’ятки архітектури, тому для встановлення на цьому місці меморіалу потрібно узгодження Міністерства культури України. І поки воно не отримане – питання залишається відкритим.

Підсумовуючи міський голова Сергій Шилін пообіцяв, що всі пропозиції з нагоди святкування 6-ї річниці звільнення Лисичанська від незаконних збройних формувань, що не суперечать правилам дотримання карантинних обмежень, будуть почуті та враховані під час формування плану святкування.