18 жовтня - Європейський день боротьби з торгівлею людьми

Щорічно 18 жовтня в Україні проходить всесвітня Акція «Walk for Freedom/Хода за свободу» з нагоди Європейського дня боротьби з торгівлею людьми. Ця Акція спрямована на підняття рівня обізнаності населення щодо проблеми торгівлі людьми, поширення важливої інформації про цю проблему та небезпеку, яку вона становить.

Цього року в Лисичанську Акцію з загальним хештегом #ПротиДійТоргівліЛюдьми проведено за ініціативою і при підтримці відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради, студентською спільнотою Лисичанського державного гірничо-індустріального коледжу. До Акції долучились члени Координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми, представники громадських організацій «Лисичанська міська рада жінок» і «Жіноча правозахисна група».

Зазначимо, що головним завданням акції є підвищення обізнаності населення з проявів торгівлі людьми з метою попередження та знищення цього негативного явища в суспільстві.

Під час Акції волонтери коледжу роздавали листівки, брошури, пам’ятки, кишенькові календарі з інформацією про форми торгівлі людьми: «Правила безпечної подорожі», «Локальний захід. Глобальний вплив. ПротиДІЙ торгівлі людьми», «Людина — не товар».

Студенти на чолі з головою студради Андрієм Шеховцовим ознайомили учасників Акції з формами примусової експлуатації людей, засобами правового захисту, запропонували для перегляду соціальні відеоролики з протидії торгівлі людьми.

Підсумком Акції стало проголошення основних положень Декларації Свободи, її головного твердження: «Рабство досі існує. Але ми скасуємо його всюди і назавжди».

Відділ у справах сім’ї, молоді та спорту нагадує:

— консультацію з питань протидії торгівлі людьми можна отримати звернувшись до відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради за адресою: м. Лисичанськ, вул. Сєвєродонецька, 62, кабінет № 38 (начальник відділу), № 37 (спеціалісти відділу), а також за телефонами: (06451) 73543 або 72939;

— та/або звернувшись на Національну «гарячу лінію» за загальноєвропейським номером (116123). Даний номер є безкоштовним з мобільних телефонів. Лінія працює анонімно та конфіденційно.

За інформацією відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради