У міській ДЮСШ пройшов ХVІІ відкритий обласний турнір з греко-римської боротьби пам'яті Сергія Карасьова

3 листопада у Лисичанській міській ДЮСШ (ЛМ ДЮСШ) відбувся ХVІІ відкритий обласний турнір з греко-римської боротьби пам’яті майстра спорту СРСР, воїна-афганця, Героя пожежної служби Сергія Карасьова.

У змаганнях взяли участь 120 спортсменів з Лисичанська, Дніпра, Харкова, Костянтинівки, Біловодська, Старобільська, Попасної, Кремінної, Марківки, Новопскова, Білолуцька. Судейську бригаду очолив директор ЛМ ДЮСШ, майстер спорту СРСР з греко-римскої боротьби Дмитро Ладік.

Програма турніру з греко-римської боротьби пам’яті Сергія Карасьова була дуже насиченою, а боротьба — запеклою. По завершенню змагань всі спортсмени, які посіли призові місця, отримали медалі, грамоти та пам’ятні подарунки.

Вихованці міської ДЮСШ показали наступні результати:

І місце — Павло Харченко (29 кг), Іван Івченко (45 кг), Андрій Савенко (32 кг), Віталій Мухутдінов (70 кг), Данило Зеленяк (45 кг), Кирило Соловьов (51 кг), Данило Карєєв (55кг), Нурлан Байрамов (60 кг), Олексій Ладік (65 кг), Бахтіяр Тагієв (92 кг).

ІІ місце — Артур Лигін (32 кг), Костянтин Даниловський (55 кг), Кирило Ткаченко (90+ кг);

ІІІ місце — Михайло Корженко (42 кг), Олексій Вісяєв (45 кг), Артем Зябля (70 кг), Богдан Швед (45 кг), Ростислав Червяков (45 кг), Володимир Самарський (60 кг), Дмитро Калганов (65 кг).

Участь у відкриті турніру взяли народний депутат України Сергій Дунаєв, заступник Лисичанського міського голови Ігор Ганьшин, заступник начальника управління молоді та спорту Луганської ОДА Олексій Бльоскін, начальник ГУ ДСНС України в Луганській області Михайло Пшик, начальник Лисичанського ГУ ДСНС, полковник служби цивільного захисту Сергій Мазалов, начальник 2-го державного пожежно-рятувального загону з охорони об’єктів ГУ ГСЧС, полковник служби цивільного захисту Павло Корчагін та дружина Сергія Карасева — Наталія Василівна.

Заступник Лисичанського міського голови Ігор Ганьшин виступив з вітальним словом та побажав спортсменам успіхів у змаганнях, високих результатів та об’єктивного оцінювання. «24 роки тому загинув наш земляк Сергій Карасьов. І турнір з греко-римської боротьби, який проходить вже 17 рік поспіль говорить про те, що ми ніколи не забудемо його вчинок. Спортсмени будуть показувати свої досягнення та разом з тим нести пам’ять героя пожежної служби Сергія Карасьова», — підкреслив Ігор Іванович.

Усі почесні гості змагань отримали Подяки ЛД ЮСШ за плідну співпрацю в організації турніру, за підтримку греко-римської боротьби в регіоні та вагомий внесок в патріотичне виховання молодого покоління. В свою чергу, директор ЛМ ДЮСШ Дмитро Ладік отримав від ГУ ДСНС України в Луганській області подарунок — сертифікат на радіосистему ХЗ TAKSTAR.

Свої танцювальні вітання до урочистого відкриття підготували і вихованці ЛМ ДЮСШ — Призери чемпіонату України з акробатичного рок-н-ролу.

Зазначимо, що метою турніру є виховання національно-патріотичних та морально-вольових якостей борців та підвищення їх спортивної майстерності на прикладі таких мужніх і героїчних людей як Сергій Володимирович Карасьов.

Для довідки:

Сергій Володимирович Карасьов пройшов школу мужності сапером в Афганістані. У 1988 році прийшов до лав пожежних 14-ї воєнізованої пожежної частини, був прапорщиком внутрішньої служби, старшим пожежником. Героїчно загинув у 1994 році під час ліквідації пожежі на ПрАТ «ЛИНІК».

Фото у фотогалереї (37 шт.)