«А Сотню вже зустріли небеса...»

Під такою назвою сьогодні, 20 лютого, в Лисичанському краєзнавчому музеї пройшов загальноміський урочисто-траурний захід.

До музею завітали міський голова Сергій Шилін та його заступник Ігор Ганьшин, прикордонники оперативно-бойової прикордонної комендатури «Лисичанськ», що базуються в нашому місті; студенти Лисичанського державного гірничо-індустріального коледжу, Привільського професійного та Лисичанського торгово-кулінарного ліцеїв.

До урочисто-траурного заходу залу прикрасили дитячими тематичними малюнками, а на столі, поруч з лампадкою на традиційному українському рушнику, поставили книгу про події Революції гідності.

Міський голова Сергій Шилін у своєму виступі наголосив, що загибель патріотів України стала ще однією трагічною сторінкою в історії нашої держави. І сьогодні ми вшановуємо пам’ять людей, які принесли себе в жертву, прагнучи до кращого майбутнього. Під час протестних акцій вони продемонстрували відвагу, силу духу і стійкість. Небесна Сотня вірила в майбутнє України, заплативши за це найбільшу ціну — власне життя. Також Сергій Іванович запропонував присутнім вшанувати пам’ять Героїв Майдану хвилиною мовчання.

«Революція гідності стала яскравим прикладом тяги нашого народу до справедливості. Тому ми повинні поважати патріотизм і мужність людей, які стали на захист демократичних цінностей, відстояли національні інтереси держави. Але разом з тим, ми не повинні забувати про толерантність і дипломатію. Ми з вами повинні зробити все можливе для того, щоб така біда більше не торкнулася нас. Щоб тільки мир і єдність стали б запорукою нашого успішного завтра. Адже досягнення таких необхідних для всіх нас цілей, як побудова економічно й духовно багатої, демократичної України, якою пишатимуться майбутні покоління, неможливо без згуртованості і взаємної поваги один до одного», — підкреслив міський голова.

Захід був сповнений зворушливими вокальними номерами у виконанні вихованців та працівників палаців культури міста. Тематичний відеоролик нагадав присутнім події Революції Гідності та імена загиблих героїв.