Олександр Заїка підписав Меморандум про співробітництво з Terre des hommes

 Сьогодні, 10 червня, в рамках проєкту «МОЛОДІ ГРОМАДЯНИ — Залучення громад на Сході України», керівник Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації (далі — ВЦА) Олександр Заїка підписав Меморандум про співробітництво між Лисичанською міською ВЦА та Відокремленим підрозділом Фонду «Terre des hommes» в Україні.

Предметом співпраці є просування можливостей для підлітків та молоді брати активну участь у діяльності громадських організацій та органів місцевого самоврядування. Разом з тим, метою є встановлення зв’язків для реалізації спільних ініціатив, консультацій та побудова культури управління за участю громадян.

В рамках такої співпраці молоді лідери зможуть відвідувати Лисичанську міську ВЦА та на день брати на себе обов’язки посадовців, аби зануритись у роботу та надати свої рекомендації та поради. А для того, щоб ця взаємодія була ефективною, Terre des hommes в Україні створила онлайн-платформу «Takeover day» або «День майбутнього фахівця» (https://takeover.org.ua/), де молодь може обрати собі наставника у своїй громаді та долучитися до діяльності органів місцевого самоврядування.

Проєкт «МОЛОДІ ГРОМАДЯНИ» реалізується Terre des hommes в Україні в рамках проєкту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Демократичне врядування у Східній Україні».