Рік на посаді керівника: Олександр Заїка відповідав на питання журналістів

 Сьогодні, 29 липня, відбулась пресконференція керівника Лисичанської міської ВЦА Олександра Заїки. Зустріч із журналістами за підсумками року каденції на посаді керівника стала своєрідним підсумком виконаної роботи та окресленням планів на майбутнє та перспектив розвитку громади.

Під час пресконференції Олександр Сергійович відповідав на питання журналістів відносно найбільш актуальних та турбуючих сфер життя громади.

Обговорюючи із журналістами стан доріг, керівник зазначив, що у 2021 році, за кошти міського бюджету планується виконати роботи з поточного ремонту асфальтобетонного покриття по вулицям: просп. Перемоги, ім. В.Сосюри, ім. Д.І. Менделєєва, Жовтнева, ім. О. Довженка, Гетьманська та на інші.

Також виділені кошти на розробку проєктно-кошторисної документації з капітального ремонту асфальтобетонного покриття доріг по вулицям: Автомобілістів, Кільцева, Польова, Незалежності, Текстильна та Гарібальді. Роботи з капітального ремонту дороги по вул. Гарібальді будуть виконуватись за рахунок коштів міського бюджету в дві черги: планується їх розпочати у 2021 році, закінчити – у 2022. Наразі проведені процедури публічних закупівель та укладені договори.

За рахунок коштів Державного бюджету виконуються роботи з капітального ремонту мосту через р. Сіверський Донець по вул. Первомайська.

Навесні цього року голова Луганської обласної державної адміністрації - керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай анонсував початок запуску процедури розробки проєктно-кошторисної документації з відновлення зруйнованого мосту в напрямку «Лисичанськ-Сиротине».

Також обговорили питання підвищеної пожежної небезпеки, враховуючи трагічний досвід минулого року. Олександр Сергійович запевнив, що в цілому громада спроможна протидіяти можливим випадкам пожеж в екосистемах на підпорядкованій території. Для мінімізації ймовірності виникнення пожеж та наслідків від них виконано низку заходів.

Щодо планів створення безпечних просторів для дозвілля і розвитку дітей та молоді Олександр Заїка зазначив, що в найближчий час заплановано виділення державної субвенції (зі співфінансуванням з місцевого бюджету в розмірі 10% (майже 300 тис.грн.) на встановлення спортивних майданчиків типу workout.

На виконання Указу Президента «Активні парки-локації здорової України» та в рамках оздоровчої рухової активності усіх категорій громадян визначені та проведені роботи по підготовці 5 локацій, а саме: у скверах «Березовий гай; ім. Ю.О. Гагаріна; «Центральний»; у парку «Пам'яті землякам-чорнобильцям» та парковій зоні ПК ім. В. М. Сосюри.

В планах також реконструкція Лисичанської міської ДЮСШ та спортивної бази «Лисичанець» - єдиної в області, яка популяризує такий вид спорту як веслування на байдарках і каное.

 Журналістами також були озвучені питання щодо безпеки у місті. Олександр Сергійович зазначив, що була створена та поступово розширюється міська система відеоспостереження за громадськими місцями і вулицями з масовим перебуванням людей та найбільш ускладненою криміногенною обстановкою. Крім Лисичанська підключені до системи відеоспостереження Новодружеськ і Привілля. Всього в експлуатації – 126 відеокамер. Робота в даному напрямку триває. З початку цього року в результаті роботи нашої системи відеоспостереження розкрито два випадки вандалізму, один грабіж, дві дорожньо-транспортні пригоди та інші правопорушення

Щодо басейну у місті. Було проведено моніторинг існуючого басейну в лікувально-оздоровчому комплексі «Хвиля». Відповідні спеціалісти, які обстежували комплекс зазначили, що краще та дешевше побудувати новий енергоефективний басейн з нуля. Це буде сучасний плавальний басейн протяжністю 25 метрів.

На сьогоднішній день основна задача - визначення місця розташування цього об’єкта. А самі роботи з будівництва планується розпочати вже у наступному році. Орієнтовна вартість робіт складає близько 65 млн. гривень

Окрім того, під час пресконференції обговорили ремонт дороги по вул. Гарібальді, так званих в народі «Потьомкінських сходин», плани щодо святкування Дня міста, роботу ЛКСП «Лисичанськводоканал» та нову спецтехніку для комунальних служб.

А на останок Олександр Сергійович поділився із журналістами іншими планами на майбутнє та перспективами розвитку громади.