Про відпочинок та оздоровлення дітей у Болгарії

Сьогодні хочемо розповісти вам про яскраву подію, що сталася нещодавно з дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування з міста Лисичанськ, що на Луганщині.

Завдяки підтримці фонду Nova Ukraine та плідній співпраці Лисичанської міської військової адміністрації, 33 дитини поїхали на відпочинок та оздоровлення до Болгарії, на курорт «Сонячний берег». Ці діти вперше у своєму житті поїхали та побачили море.

В Болгарії на них чекали оздоровлення та психологічна реабілітація. Дітлахи брати участь в культурно-мистецьких та культурно-розважальних заходах, займалися спортом та грали в активні ігри, купались та засмагали на березі Чорного моря. По вечорах співали та танцювали. Усі ці заходи відобразилися на їх емоційно-психологічному стані, а саме на емоціях. Чому саме емоції?

Нагадаємо, що дітки з Лисичанська Луганської області. З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, місто Лисичанськ піддається постійним обстрілам. Ці діти зазнали дуже великого емоційного потрясіння та страху за своє життя. Як казали психологи раніше: «Через велику кількість емоційно-психологічного навантаження на дітей, вони закрилися в собі та просто перестали посміхатися, сказати простіше, вони отримали посттравматичний синдром – психічний розлад, що виникає внаслідок переживання однієї чи кількох подій, котрі пошкоджують психіку».

В житті кожної дитини важливі прості речі – їжа, одяг, житло, сім'я, яскраві емоції тощо. А якщо цього не буде, дитина буде закриватися в собі, як особистість, і в неї не буде яскравого, світлого майбутнього.

Завдяки якісному відпочинку та оздоровленню, який організував фонд «Nova Ukraine», діти змогли подолати цей психоемоційний бар'єр, трішки відволіктися від новин війни та почати заново жити. Як розповідають вихователі, що супроводжують, вони більше ніж рік не бачили таких посмішок та яскравих емоцій від дітей. Цей відпочинок пішов їм на користь.

А які емоції були у дітей, можна побачити в відео за посиланням — https://youtu.be/3-VJ7x7CPZc