Підсумки діяльності Гуманітарного штабу Лисичанської міської військової адміністрації за 2023 рік

Гуманітарний штаб Лисичанської міської військової адміністрації налічує шість стаціонарних пунктів накопичення та видачі гуманітарної допомоги у містах Дніпро, Полтава, Запоріжжя, Обухів, Київ, Звягель. Кількість зареєстрованих ВПО з Луганщини в них на кінець року становить 13 430 осіб.

За минулий 2023 рік Гуманітарним видана гуманітарна допомога мешканцям Луганської області у вигляді харчових наборів 124 326 штук:

- у м. Дніпрі – 34690 штук;

- у м. Полтаві – 8527 штук;

- у м. Запоріжжі – 5208 штук;

 

- у м. Обухові – 8133 штуки;

- у м. Києві – 22729 штук;

- у м. Звягелі – 3378 штук;

- «Укрпошта» – відправлено 41661 набір.

- Були здійснені виїзні видачі гуманітарної допомоги у м. Олександрія Кіровоградської області та м.Біла Церква і смт Глеваха Київської області. Допомогу отримали 1591 ВПО з Луганщини.

694 дитини отримали дитяче харчування.

3864 набори гігієни, сімейні та індивідуальні отримали переселенці протягом року.

В стаціонарних пунктах накопичення та видачі гуманітарної допомоги у містах Дніпро, Київ додатково отримували дитячі та дорослі підгузки, одноразові пелюшки та вологі серветки від неурядових благодійних організацій. Таку допомогу отримали 3468 осіб.

Непродовольчу допомогу від благодійних організацій загальною кількістю 12 079 штук у вигляді одягу, взуття, постільної білизни, предметів побуту, посуду, канцелярського приладдя тощо отримали ВПО на базі стаціонарних пунктів гуманітарного штабу.

ЦНАП у м.Лисичанську надавав адміністративні послуги у стаціонарних пунктах у містах Дніпро, Київ, Полтава на базі Координаційних центрів допомоги ВПО з Луганської області у містах Одеса та Хмельницький, у стаціонарних пунктах міст Обухів та Запоріжжя адміністратори ЦНАП здійснювали виїзні прийоми. Всього за рік надано 1979 адміністративних послуг. 1153 інформаційні повідомлення про пошкоджене та знищене майно перенесені державними реєстраторами ЦНАП з ДІЇ в Реєстр пошкодженого та знищеного майна.

До сall-центру ЦНАП звертаються громадяни з проблемних питань. 99253 громадянина отримало консультаційну допомогу, звернення 513 осіб розглянуті фахівцями структурних підрозділів Лисичанської міської військової адміністрації.

ВПО в усіх стаціонарних пунктах отримують також консультації щодо з питань можливості застосувати механізм надання компенсації для відновлення об’єктів нерухомого майна, пошкоджених внаслідок бойових дій, з використанням електронної публічної послуги "єВідновлення", з актуальних питань розрахунків за житлово-комунальні послуги та наявної державної допомоги в умовах воєнного стану з цього питання, щодо реалізації державних та регіональних житлових програм, які здійснює ДСФУ «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» та інші фінансові установи

Ведеться робота по наданню інших послуг для ВПО, відмінних від видачі гуманітарної допомоги. Із запропонованих ОДА та власними структурними підрозділами 69 послуг у стаціонарних пунктах гуманітарного штабу надається 46 послуг.

Гуманітарний штаб Лисичанської міської військової адміністрації плідно співпрацює з:

- міжнародними організаціями,

- благодійними фондами,

- Луганським обласним та Лисичанським міським центрами зайнятості,

- Головним управлінням Пенсійного фонду України в Луганській області,

- медичними закладами м.Лисичанська.

1459 осіб отримало правову і 694 осіб - психологічну допомогу за рік.

Консультації від представників Центру зайнятості отримали 2517 громадян, від представників Пенсійного фонду України - 790.

У стаціонарних пунктах гуманітарного штабу представниками КНП «Лисичанська багатопрофільна лікарня», «Центр первинної медико-санітарної допомоги №1», «Центр первинної медико-санітарної допомоги №2» та БФ «100% життя» та Медичної бригади ЖООТ Червоного хреста України надано 12 519 консультацій та видані медичні препарати та вітаміни 4476 особам.

85 осіб з інвалідністю отримали інвалідні візки від Благодійної організації «Благодійний фонд «Майбутнє для України».

Насичений був рік різноманітними майстер-класами для дітей і дорослих, тренінгами, спортивними та культурними заходами, зокрема відвідуванням театральних вистав за квитками, що надані на безоплатній основі ВПО. 69 заходів проведено для ВПО протягом року.