Підтримка стабілізації громад на Донбасі

Міжнародна організація з міграції (MOM) є провідною міжурядовою організацією в галузі міграції, що тісно співпрацює з урядовими, міжурядовими та неурядовими партнерами. Починаючи з 2014 року, Представництво MOM в Києві реалізовує проекти, направлені на підтримку внутрішньо переміщених осіб та стабілізацію громад в місцях переселення та пост-конфліктних територіях.

Проект «Підтримка стабілізації громад на Донбасі», який фінансується Міністерством закордонних справ Японії, розпочався в березні 2015 року та триватиме до лютого 2016 року. Проект має наступні цілі: стабілізація громад на пост-конфліктних територіях; заходи із забезпечення інформацією по само зайнятості та засобами існування мешканців пост-конфліктних територій. Проект реалізується у восьми громадах Донецької та Луганської областей, серед яких громада м. Лисичанська з представників якої була сформована ініціативна група. До її складу увійшли місцеві мешканці, волонтери, представники громадських організацій та переселенці.

З проміж запропонованих для реалізації проекту об’єктів нашого міста, організатори зупинилися на Палаці культури ім. В.І. Леніна, який найкраще відповідає технічним вимогам проекту, а також має потенціал проведення успішних заходів соціального спрямування.

10 серпня для ініціативної групи в залі для глядачів ПК ім. В.І. Леніна пройшов перший день тренінгу на тему «Соціальна згуртованість та розбудова спроможностей в українських громадах».

Тренінг триватиме протягом трьох днів, після чого ініціативна група надасть сформовану під час тренінгу проектну пропозицію, яка буде подана на розгляд Міжнародної організації з міграції. Найуспішніші з поданих проектів отримають гранти.

Відділ культури Лисичанської міської ради