Співпраця проекту "Генерація UA" та школи №12

Протягом всього навчального року команда проекту «Генерація UA» допомагала Лисичанській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 12 у багатьох різних напрямках.

Проект «Генерація UA» — це 4 центри соціально-психологічної підтримки дітей в Харкові, Одесі та на підконтрольних Україні територіях Донецької та Луганської областей.

Метою створення центрів є надання різносторонньої допомоги дітям, що постраждали внаслідок бойових дій у Донецькій та Луганській областях України, дітям з особливими потребами, дітям із багатодітних та малозабезпечених родин, дітям, які перебувають в складних життєвих обставинах та дітям сиротам.

Проект Генерація UA функціонує в рамках програми «Сприяння розвитку міжсекторного партнерства в цілях захисту інтересів дітей: долучення ВПО до активних учасників процесу», що реалізовується за ініціативи Дитячого Фонду Німеччина (Kinderhilfswerk ChildFund Deutschland) та Міжнародного благодійного фонду «Жовто-Блакитні Крила», за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини Bundesministerium für wirtschaftliche Zusammenarbeit und Entwicklung (BMZ).

Безпосереднє спілкування з дітьми та педагогами допомагає команді виявляти потреби дітей та швидко реагувати на них. Тому за цей час було передано допомогу у вигляді матеріально-технічного обладнання — обладнання для комп’ютерного класу і технічне забезпечення, а також музичну акустичну систему.

Команда передавала, а також сама доставляла гуманітарну допомогу дітям, що її потребували.

Проект Генерація UA забезпечив школу не лише матеріальними потребами, але й духовними та розвиваючими. Так, було проведено «Школу Медіаторів» і тренінг про публічний виступ та підготовку презентацій, а також різні цікаві майстер-класи.

Варто відзначити Караван Дружби — пост-реабілітаційний проект Генерації UA, що має на меті відволікти дитину від переживань та стресу за допомогою гармонійного поєднання трьох його складових: подорожі, відпочинку та навчання.

Саме у таких виїздах брали участь діти із школи № 12, зокрема у Співочому. Каравані Дружби та у Науковому.

Завдяки проекту Генерація UA було налагоджено співпрацю школи та бізнес-партнера, який допомагає та опікується шкільним проектом із створення креативного простору та швейного цеху.

За матеріалами Лисичанської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 12