Участь освітян Лисичанська у круглому столі з питань формування медіа-освіти

13 червня працівники освіти м. Лисичанська стали учасниками круглого столу «Впровадження медіа-освіти у вітчизняну педагогічну практику», що відбувся на базі Антикризового медіа-центру в м. Краматорську. Захід пройшов за сприяння заступника начальника штабу ОС зі стратегічних комунікацій полковника Руслана Мирошниченка.

У форумі взяли участь керівники Департаментів масових комунікацій і Департаментів освіти і науки Донецької та Луганської обласних державних адміністрацій, керівники відділів освіти, методичних кабінетів Краматорської та Лисичанської міських рад, директори та вчителі шкіл, які беруть участь у експерименті з упровадження медіа грамотності в освітній процес.

Метою заходу було опрацювання досвіду впровадження медіа-освіти як важливого елементу регіональної безпеки та інформаційної стійкості населення в умовах гібрідної війни.

Своїми результатами досліджень з питання інформаційної культури молоді поділились наукові співробітники лабораторії психології масової комунікації та медіа-освіти Інституту соціальної та політичної психології НАПН України Наталія Череповська та Наталія Дідик. Колеги-освітяни з міст Краматорська та Миколаївки розповіли про свій досвід побудови медіапростору учителя та учня в умовах розбудови українства, окреслили свої моделі впровадження медіа-освіти в освітній процес.

Виступи представників закладів освіти м.Лисичанська, а саме Світлани Боровкової, директора НВК «Гарант», Поліни Василеги, заступника директора багатопрофільної гімназії та Оксани Хасьянової, педагога –організатора ЗЗСО №12, містили узагальнений досвід реалізації проектів підвищення інфо-медійної грамотності в умовах урочної та позаурочної роботи вчителя.

Учасники заходу мали можливість подискутувати з учнями Краматорська щодо питань впровадження освітнього курсу з медіа-освіти, познайомитись з їх баченням результативності такої роботи та підвищення її якості.

Закриваючи засідання круглого столу, полковник Руслан Мирошниченко відзначив результативність і важливість презентованого досвіду роботи та сприяння його для розуміння важливості формування у здобувачів освіти навичок медіа-грамотності в умовах інформатизованого суспільства.

Відділ освіти Лисичанської міської ради