Лисичанська команда «Прометей» взяла участь у обласному етапі Всеукраїнського турніру юних хіміків

12 жовтня збірна команда учнів шкіл міста Лисичанська взяла участь у обласному етапі ХХVII Всеукраїнського турніру юних хіміків, що відбувся в м. Рубіжне. Захід проходив за активної підтримки Луганської обласної малої академії наук учнівської молоді.

Всеукраїнський турнір юних хіміків це командно-особисте змагання, в якому школярі мають розв’язувати складні хімічні проблемні завдання, подавати рішення в переконливій формі і захищати їх у науковій дискусії (хімічному бою).

У такого роду змаганнях лисичанські юні хіміки беруть участь вперше. Цьому передував відбірковий етап, де змагалися команди 16 закладів загальної середньої освіти міста Лисичанська, та переможцями якого стали команди ЗЗСО № 5, ЗЗСО № 25, ЗЗСО № 2, багатопрофільного ліцею і гімназії.

Збірна команда «Прометей», до складу якої увійшли Аліна Суркова, Руслан Гільов, Софія Коваленко (ЗЗСО№ 5), Дар’я Маслєнкова (ЗЗСО№ 25) і Діана Оліфіренко (багатопрофільна гімназія), у фінальному двобої зійшлася зі збірною командою м. Сєвєродонецька. Нажаль суперники показали кращий результат і будуть представляти область на фінальному етапі турніру у Луцьку. Але досвід участі у таких заходах, навчання школярів нормам і стилю командної роботи, навичкам захисту своєї позиції у дискусії є неоціненним надбанням для майбутніх студентів.

Із задоволенням вітаємо переможців у індивідуальній першості турніру. ІІ місце у номінації «Кращий Доповідач турніру юних хіміків» посіла Дар’я Маслєнкова (ЗЗСО№ 25), а І місце у номінації «Кращий Опонент турніру» виборола Аліна Суркова (ЗЗСО№ 5).

Підготували команду до конкурсу вчителі хімії Тетяна Колесник (ЗЗСО№ 5), Тетяна Барановська (ЗЗСО№ 25) і Олена Рохман (гімназія).

Відділ освіти Лисичанської міської ради