Щодо ринку нерухомості та землі

На виконання пункту 53 Плану заходів на 2017 — 2019 роки з реалізацій Стратегії розвитку системи запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення на період до 2020 року, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2017 року № 601-р., Державною службою фінансового моніторингу України проведено секторальну оцінку ризиків використання ринку нерухомості для легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом і фінансування тероризму.

У підсумку, отримані Держфінмоніторингом результати якісно-скорингової оцінки ризиків сектору, свідчать про високий рівень ризику ринку нерухомого майна в контексті його загроз, вразливостей та ймовірних наслідків бути використаним злочинцями в цілях відмивання коштів.

Для ознайомлення з основними тенденціями в цій сфері пропонуємо суб’єктам, які надають посередницькі послуги у сфері купівлі-продажу нерухомого майна‚ ріелторам, агентствам нерухомості, будівельним організаціям та іншим зацікавленим особам, взяти участь у заходах з 27 по 30 серпня 2019 року в Академії фінансового моніторингу за адресою м.Київ, вул. Білоруська, 24. Для реєстрації на захід необхідно заповнити електронну форму (http://finmonitoring.in.ua/onlajn-reyestraciya/).

Державна служба фінансового моніторингу України