Чи впливає місце реєстрації особи на вибір центру зайнятості?

За сприянням у працевлаштуванні людина може звернутися до будь-якого центру зайнятості, зручного для її відвідування, незалежно від зареєстрованого місця проживання (перебування). Зробити це можна особисто або за допомогою порталу «Дія».

Облік осіб, які шукають роботу, ведеться будь-яким обраним ними центром зайнятості незалежно від наявності або відсутності задекларованого/зареєстрованого місця проживання. Це питання врегульовано пунктом 3 Порядку реєстрації, перереєстрації зареєстрованих безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 березня 2023 року № 446.

Днем подання заяви про надання (поновлення) статусу та заяви про призначення (поновлення) виплати допомоги по безробіттю вважається дата їх реєстрації в центрі зайнятості. Рішення про призначення статусу або перереєстрації призначається в той же день.

У центрі зайнятості документи можна пред’явити як у паперовому, так і електронному вигляді. При цьому паперові копії цих документів фахівцями не вимагаються.

Детальніше: http://surl.li/jvswp

Звертайтесь до фахівців центру зайнятості за номерами гарячих ліній 098-875-48-95, 099-491-20-86 або пройдіть за посиланням для мешканців Луганщини http://surl.li/invaz для роботодавців та підприємців Луганщини http://surl.li/ioarc

Надаємо підтримку з питань зайнятості:

  • - телеграм-канал: t.me/Pidtrimka_DCZ11_luhansk 
  • - вайбер-канал: cutt.ly/jLaYiYr

Офіційний вебпортал парламенту України (http://surl.li/jvswp)

Про затвердження Порядку реєстрації, перереєстрації зареєстрованих безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу

Постанова Кабінету Міністрів України; Порядок, Перелік від 30.03.2023 № 446