Розпочинається проведення української частини міжнародного конкурсу "Вікі любить пам'ятки"

Розпочинається проведення української частини міжнародного конкурсу «Вікі любить пам’ятки» (Wiki Loves Monuments), який відбуватиметься протягом жовтня.

Метою проєкту є зібрати світлини всіх пам’яток культурної спадщини світу для ілюстрування статей у Вікіпедії, щоб привернути увагу до стану збереженості об’єктів нерухомої спадщини України та представити їхню неповторність та різноманіття у найбільшій онлайн-енциклопедії світу.

Цьогоріч конкурс в Україні проведуть уже вдесяте. Фотографії власного авторства пам’яток архітектури, історії, містобудування, садово-паркового мистецтва тощо слід подавати з 1 по 31 жовтня.

Щоб поділитися власними світлинами культових споруд, замків, архітектурних ансамблів, історичних будівель, розташованих у рідному місті чи селі, або фотографіями, привезеними з мандрів Україною, потрібно знайти пам’ятку в конкурсному списку та завантажити фото протягом жовтня. Це допоможе гідно представити культурну спадщину з різних куточків України у міжнародному фотозмаганні.

Конкурс цього року має особливу важливість, адже через широкомасштабне вторгнення рф в Україну з 24 лютого 2022 року сотні пам’яток були зруйновані й багато з них не підлягають відновленню. Щодня кількість руйнувань збільшується. Кожна світлина має велику цінність для увічнення пам’яті про культурну спадщину України, її багатогранність та ідентичність.

Детальніше про конкурс можна дізнатися за посиланням - http://wlm.photo/