До відома мешканців міста Лисичанська

У зв’язку з підвищеним споживанням води у літній період значно збільшується навантаження на системи центрального водопостачання, що сприяє використанню води з джерел децентралізованого водопостачання. Джерела децентралізованого водопостачання залишаються безгоспними, знаходяться у незадовільному стані. Досліджена вода децентралізованих джерел у 100% випадків не відповідає вимогам за санітарно хімічними показниками та у 25.5% за бактеріологічними показниками.

Відсоток відхилень проб води з водних об’єктів по бактеріологічним показникам склав 31,6%, за санітарно-хімічними показниками 92,9%. При цьому вода в р. Сіверський Донець у 100% проб не відповідала вимогам за бактеріологічними показниками, була виділена патогенна мікрофлора (сальмонела). При дослідженні на холеру проб води із поверхневих водойм, у 75 % проб виявлені холероподібні вібріони, що представляє реальну загрозу для захворювання населення.

Вимогам санітарних норм та правил за бактеріологічними показниками відповідала лише вода водоймища, розташованого в районі виробництва № 2 склозаводу «Пролетарій»

Стан атмосферного повітря порівняно з першим півріччям 2012 року погіршився. Відхилення були зареєстровані по нітрохлорбензолу у 10,8% випадків та по оксиду вуглецю у 4,3% із досліджених проб по цим показникам. Відхилення зареєстровані на стаціонарному посту, що розташований по пр. Леніна. Перевищення характерні для викидів підприємств м. Сєверодонецька, Рубіжне (нітрохлорбензол) та автотранспорту (оксид вуглецю).

Перевищення рівнів шуму були встановлені на вулицях Первомайська, Красна, Артемівська (транспорт).

Управління економки Лисичанської міської ради, за даними головного управління держсанепідемслужби у Луганскій області Лисичанського міськрайонного управління по результатам соціально-гігієнічного моніторингу за 6 місяців 2013 року