Щодо погашення заборгованості із заробітної плати

Станом на 01.03.2013 р. загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах міста Лисичанська становила 9923,2 тис. грн., що на 222,2 тис. грн. або 2,3 % більше, ніж на 01.01.2013 р.

В обсязі загальної заборгованості 73,9 % (або 7330,3 тис. грн.) боргу сформували підприємства-банкрути, на економічно активні підприємства припадає 25,5 % (або 2534,3 тис. грн.) заборгованої зарплати та 0,6 % (або 58,6 тис. грн.) — борг економічно неактивних підприємств.

Станом на 01.03.2013 р. до складу економічно активних боржників входять підприємства недержавного сектору (ТОВ «Лисичанськспецбуд», ЛФ «Технотканина» ТОВ «Корпорація «Гуматекс») та житлово-комунальної сфери (КП «Лисичанське тролейбусне управління», КП «Лисичанська ритуальна служба»). Порівняно з початком 2013 року заборгованість з оплати праці по економічно активним підприємствам в цілому зменшилась на 34,2 тис. грн. або 1,3%, а по боржниках комунальної форми власності скорочення становить 72,8 тис. грн. або 7,6%.

Підприємства-банкрути міста, тобто суб’єкти господарювання щодо яких реалізовуються процедури відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом, на 01.03.2013 р. заборгували своїм працівникам 7330,3 тис. грн. Серед них ВАТ «Лисичанський завод ГТВ», Привільський завод «Електроприлад», до речі ці підприємства залишаються найбільшими боржниками, а також ДП «Лисичанська ТЕЦ», ЗАТ «Лисичанськхліб» та ДП «Ремонтно-будівельне управління». На початок 2013 року борг на підприємствах-банкрутах становив 7033,3 тис. грн.

Що стосується економічно неактивних підприємств, то сума заборгованості становить 58,6 тис. грн. і є невиплаченою заробітною платою на ПП «Укрбудпостач і К».

Міська рада постійно контролює стан виплати та погашення заборгованості із заробітної плати працівникам міста. Проблемні питання, причини наявності заборгованості із виплати заробітної плати по окремих економічно активних боржниках, в тому числі комунальної власності, розглянуті 25 лютого поточного року на черговому засіданні комісії з питань забезпечення своєчасності та повноти сплати податків та погашення заборгованості з заробітної плати та іншим соціальним виплатам під керівництвом заступника міського голови Головньова М.С. В засіданні взяли участь члени комісії та запрошені керівники підприємств-боржників.

Управління праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради