У Лисичанську перевірили знання посадових осіб з питань охорони праці

В період з 25 по 30 липня 2013 року в м. Лисичанську на базі Навчально-курсового комбінату ПАТ «Лисичанськвугілля», Луганським експертно-технічним центром Держгірпромнагляду України проводилось навчання та перевірка знань з питань охорони праці посадових осіб, які безпосередньо пов’язані з організацією безпечного ведення робіт, та відповідальних за охорону праці підприємств, установ всіх форм власності та видів діяльності, а також приватних підприємців, що використовують найману працю.

В ході навчання слухачі ознайомились з основними положеннями Закону України «Про охорону праці», нормативними документами щодо пожежної безпеки, а також питаннями електробезпеки та надання першої медичної допомоги постраждалим. Окремим питанням був розглянутий новий Порядок розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2011р. № 1232, що набрав чинності з 01.01.2012р., та його важливі новації.

В результаті навчання 43 особи пройшли перевірку знань з питань охорони праці відповідно до вимог Типового положення про навчання з питань охорони праці, затвердженого наказом Державного комітету з нагляду за охороною праці від 26.01.2005р. № 15.

Рішення організаційних питань з проведення навчання забезпечили спеціалісти відділу праці Управління праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради.

Консультацію з питань навчання та перевірки знань з охорони праці можливо отримати у відділі праці за телефоном 7-35-53.

Управління праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради