Триває відбір кандидатів у батьки-вихователі для участі у проекті «СОС Дитяче містечко»

На виконання соціальних ініціатив Президента України «Діти — майбутнє України» минулого тижня в рамках реалізації комплексної програми підтримки сімей та захисту прав дітей «СОС Дитяче містечко» проведено черговий відбірковий тур з підбору кандидатів у батьки-вихователі для створення дитячих будинків сімейного типу на території міста Луганськ. Про це повідомляє служба у справах дітей Луганської облдержадміністрації.

Серед претендентів були мешканці міст Красний Луч, Луганськ, Лисичанськ і Сєвєродонецьк, які мають досвід виховання рідних дітей та виявили бажання працювати у проекті з виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на території обласного центру.

Упродовж двох з половиною годин представники соціальної сфери облдержадміністрації, Луганської міської ради, МБФ «СОС Дитяче містечко» у Луганській області проводили співбесіду з претендентами, аналізували їх можливості та мотивацію щодо участі у проекті. Результатом спільних дій стало відібрання осіб для участі у подальшому навчанні.

Вже у жовтні поточного року заплановано урочисте відкриття в м. Луганську двох дитячих будинків сімейного типу.

Але робота з пошуку та відбору кандидатів в батьки-вихователі для участі у проекті «СОС Дитяче містечко» триває й надалі. За інформацією щодо участі у проекті «СОС — Дитяче Містечко» слід звертатися до служби у справах дітей облдержадміністрації за тел. 58-61-53,58-58-66.

Відділ взаємодії із ЗМІ управління у справах преси та інформації Луганської облдержадміністрації