У Лисичанську відбулось засідання комісії з питань відпочинку та оздоровлення дітей та підлітків

Вчора, 30 травня, в Лисичанській міській раді під головуванням заступника міського голови Ігоря Ганьшина відбулося засідання міської ради з питань відпочинку та оздоровлення дітей та підлітків.

В роботі комісії взяли участь начальники відділів Лисичанської міської ради сім’ї, молоді та спорту, освіти, культури, служби у справах дітей; представники відділу праці УТСЗН, дитячої міської лікарні, управління ветеринарної медицини, Лисичанського відділу поліції Головного управління національної поліції в Луганській області, державного нагляду (контролю) у сфері пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту Лисичанського міського управління ГУ ДСНС України в Луганській області, Головний державний санітарний лікар міста Лисичанська.

На засідання Координаційної ради були запрошені представники організацій та виробництв міста: ПАТ «Рідкісні гази», КЗ «Лисичанськтепломережа», КЗ «Лисичанський завод ЗБВ», ПАТ «Лисичанськвугілля», КСЗ «Лисичанськводоканал», ПАТ «ЛИННИК».

На порядку денному були розглянуті такі питання:

  • 1. Про організацію Держпродспоживслужби в м. Лисичанську
  • 2. Про організацію роботи літніх мовних пришкільних таборів з денним перебуванням.
  • 3. Організація роботи табору з денним перебуванням «Рекорд» при КЗ «Лисичанська міська ДЮСШ».
  • 4. Обговорення плану проведення культурно-масових заходів для таборів з денним перебуванням.
  • 5. Різне.

З першого питання доповідав Геннадій Шпень — в.о. начальника управління Держпродспоживслужби. Він ознайомив членів ради з реорганізацією Державної ветеринарної та фітосанітарної служби, яка тепер представлена відділом ветеринарії та санітарно-гігієнічним відділом. Також він надав інформацію про зміни у вимогах до постачальників продуктів харчування до закладів освіти.

По другому питанню слухали Тетяну Худобу — начальника відділу освіти. У своїй доповіді вона надала інформацію про організацію роботи літніх мовних таборів на базі ЗНЗ та про результати перевірки готовності таборів, яка пройшла 24-25 травня. Всі 14 літніх мовних таборів отримали довідки Лисичанської міської філії ДУ «Луганський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України».

На базі шкіл влітку будуть відпочивати 800 дітей пільгових категорій та 135 дітей — за кошти батьків.

З третього питання доповідав Андрій Семенов — директор КЗ «Лисичанська ДЮСШ» організацію роботи табору з денним перебуванням «Рекорд» при КЗ «ЛМДЮСШ» та про результати перевірки відповідних служб. Відкриття табору заплановано на 1 червня 2016 року. За 14 днів у «Рекорді» відпочинуть 50 найкращих вихованців ЛМДЮСШ за результатами 2015-2016 навчального року.

Людмила Ткаченко — начальник відділу культури ознайомила присутніх із планом заходів закладів культури в пришкільних мовних таборах на червень 2016 року. На дітей чекає дуже насичена розважально-конкурсна програма, заходи якої допоможуть відкрити творчі здібності кожного вихованця табору.

Після виступу доповідачів, слово надали представникам організацій і підприємств міста, які ознайомили членів ради із організацією програми оздоровлення і відпочинку дітей працівників влітку 2016 року на підприємствах міста Лисичанськ.

Треба відзначити такі підприємства як ПАТ «Лисичанськвугілля» та ПАТ «ЛИНІК», ЛКСП «Лисичанськводоканал», які активно працюють у даному напрямку. Взагалі цими підприємствами заплановано охопити послугами оздоровлення та відпочинку близько 250 дітей у таборах «Заря», «Мрія» (м. Кремінна), ДОЗ «Салют» (смт. Кириловка), база відпочинку «Красная гвоздика» (с. Набережне), санаторій «Привілля».

Відділ у справах сім’ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради