В Лисичанську підвели підсумки роботи системи цивільного захисту за 2017 рік і визначили завдання на 2018 рік

Вчора, 27 березня, в Лисичанській міській раді пройшли збори відповідальних осіб з питань цивільного захисту. Понад 40 представників підприємств, організацій та установ міста взяли участь у підведенні підсумків роботи місцевої ланки територіальної підсистеми єдиної держаної системи цивільного захисту у 2017 році та визначенні основних завдань на 2018 рік. Очолив засідання керуючий справами Олександр Савченко.

Начальник відділу мобілізаційної, режимно-секретної роботи та цивільного захисту Лисичанської міської ради Володимир Агафонов підсумував роботу місцевої ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту у містах Лисичанськ, Новодружеськ, Привілля у 2017 році. Зокрема, він зазначив, що в 2017 році надзвичайною ситуацією об’єктового рівня стала аварія-пожежа на ВП «Шахта Привільняньска» ПАТ «Лисичанськвугілля», що була ліквідована, а надзвичайною ситуацією регіонального рівня стало руйнування конструкції багатоповерхового будинку № 17 , що у кв. Східний.

Серед основних завдань для місцевої ланки територіальної підсистеми єдиної держаної системи цивільного захисту на 2018 рік було визначено проведення комплексних перевірок захисних споруд цивільного захисту, виконання протиепідемічних, протиепізоотичних заходів щодо попередження виникнення найбільш небезпечних інфекційних захворювань, а також заходів щодо виявлення та ліквідації карантинного буряну амброзії тощо.

Про стан проходження навчання керівного складу підприємств, установ і організацій та фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту доповів завідувач Лисичанськими міськими курсами 3 категорії Олександр Сивак. «В 2017 році на міських курсах пройшло навчання 165 осіб, що становило 93% від запланованого. Найактивнішими організаціями, що проходять курси є ЧАО «ЛІНІК», ПАТ «Лисичанськвугілля» та «ЖЕК № 5», — зазначив Олександр Миколайович.

Начальник Лисичанського міського управління ГУ ДСНС України в Луганській області Сергій Мазалов підсумував роботу територіальної спеціалізованої протипожежної служби цивільного захисту місцевого рівня м. Лисичанська в 2017 році. Сергій Васильович озвучив проблемні питання, з якими довелося мати справу у 2017 році, а саме: захист від пожеж та надзвичайних ситуацій (НС) південних районів міста у зв’язку з незрозумілим станом будівлі пожежного депо ДПРЧ-64; стан водопостачання у зв’язку з ремонтними роботами та відключенням від системи електропостачання насосних станцій; стан доріг та транспортування великогабаритного транспорту у зимовий період.

Серед основних завдань на 2018 рік Сергій Мазалов визначив завершення створення Аварійно-рятувального формування місцевого рівня для ліквідації НС, 100% забезпечення міста системами оповіщення, вирішення питання про списання захисних споруд, що не підлягають відновленню тощо.

Проінформували присутніх щодо проходження осінньо-зимового сезону 2017-2018 років в мм. Лисичанськ, Новодружеськ, Привілля начальник управління з виконання політики Лисичанської міської ради в галузі ЖКГ Віталій Сахань та керівник КП «Лисичанський шляхрембуд» Лариса Лях.

Зокрема, Лариса Лях відзначила, що цьогорічний зимовий період був складним у зв’язку з великими опадами, які не давали можливості повністю очистити дорогу від снігу. Співробітники підприємства працювали у напруженому режимі. Також Лариса Вікторівна зазначила, що за осінньо-зимовий період очищено 3025, 5 км проїзної частини доріг, оброблено ПОМ 2894,3 тис. кв.м та використано 846 тон протиожеледної суміші.

Про епізоотичну ситуацію зі сказом на території міст Лисичанськ, Новодружеськ, Привілля доповіла Олена Чекрига — заступник начальника Лисичанського міського Управління ГУ Держпродспоживслужби в Луганській області. «В нашому місті зареєстровано три осередку сказу. У двох випадках захворіли свійські тварини, а в одному — безпритульна тварина, що нанесла покуси людині і пала. Відповідно до міської програми регулювання чисельності безпритульних тварин у 2017 році проведений гуманний відлов тварин у кількості 64 голів, у 2018 році — вже 30 голів», — проінформувала Олена Юріївна. Також вона закликала присутніх привести тварин, що охороняють підприємства, установи чи організації до ветеринарного пункту та зробити їм безкоштовне щеплення від сказу.

За підсумками зборів було вирішено вважати роботу місцевої ланки територіальної підсистеми єдиної держаної системи цивільного захисту у 2017 році задовільною.