Платники Лисичанського регіону сплатили 94150, 7 тис. грн. ЄСВ

«За п’ять місяців поточного 2016 року надходження з єдиного соціального внеску (ЄСВ) по ДПІ у м. Лисичанську становлять 94150,7тис.грн. Такі надходження забезпечили платники міст Лисичанська, Новодружеська та Привілля», — про це повідомила заступник начальника ДПІ у м. Лисичанську Ірина Філімонова.

Нагадуємо, Законом України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» № 2464-VI від 08.07.2010 передбачено порядок нарахування, сплати та подання звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Платниками єдиного внеску є роботодавці, працівники і фізичні особи — підприємці, в тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування.

Розмір єдиного внеску для кожної категорії платників, визначених цим Законом, та пропорції його розподілу за видами загальнообов’язкового державного соціального страхування встановлюється з урахуванням того, що вони повинні забезпечувати застрахованим особам страхові виплати і соціальні послуги

Відомості про страховий стаж та заробітну плату (дохід, грошове забезпечення), розмір сплаченого єдиного внеску та інші дані, що містяться в реєстрі застрахованих осіб, використовуються для обчислення та призначення страхових виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням.

«Звітність з ЄСВ можна подавати до фіскального органу в електронному вигляді. Для цього потрібно скористатися ключом електронного цифрового підпису, який платники міст Лисичанська, Новодружеська та Привілля можуть безкоштовно отримати у відділенні Акредитованого центру сертифікації ключів за адресами: м. Старобільск, вул. Шевченко, буд. 6, тел. (06461) 2-05-78; м. Краматорськ, бульвар Машинобудівельників, буд. 22, зал № 3, тел. (06264) 7-43-87», — додала Ірина Анатоліївна.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську