Час сплатити податок за «елітний» автомобіль наближається

ДПІ у м. Лисичанську повідомляє: податковим кодексом України платниками транспортного податку визначено фізичних та юридичних осіб, в тому числі нерезидентів, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

Обчислення суми податку з об’єкта/об’єктів оподаткування фізичних осіб здійснюється контролюючим органом за місцем реєстрації платника податку. Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 000 гривень.

Податкове/податкові повідомлення-рішення про сплату суми/сум податку та відповідні платіжні реквізити надсилаються (вручаються) платнику податку контролюючим органом за місцем його реєстрації до 1 липня року базового податкового (звітного) періоду (року). Транспортний податок сплачується фізичними особами — протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську