За 5 місяців 2018 року лисичани сплатили до місцевого бюджету понад 366 тисяч гривень податку на нерухомість

«З початку 2018 року платники податків, які перебувають на обліку у ДПІ м.Лисичанська, сплатили до місцевого бюджету 366,6 тис. грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, з яких: 239,0 тис.грн сплатили юридичні особи та 127,6 тис. грн — фізичні. Це на 166,6 тис.грн або на 120,0 відсотка, більше, ніж за аналогічний період минулого року», — повідомила в.о. начальника ДПІ Ніна Кравченко.

Вона зауважила, що сплачувати податок на нерухоме майно зобов’язані фізичні особи, які мають у власності квартири, площа яких перевищує 60 кв. метрів і будинки площею більше 120 кв. метрів. Такі нормативи визначено у пп.266.4.1 п.266.4 ст.266 розділу XII «Податок на майно» Податкового кодексу України.

Звертаємо увагу: граничний термін сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, для юридичних осіб — 29 числа місяця, що наступає за звітним кварталом. Нормами Податкового кодексу не передбачено перенесення термінів сплати податків і зборів, якщо останній день сплати податкового зобов’язання припадає на вихідний або святковий день. Тому, якщо останній день сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, припадає на вихідний або святковий день, його потрібно сплатити напередодні встановленого граничного терміну.

Державна податкова інспекція у м.Лисичанську