З початку року платники Лисичанського регіону перерахували понад 5 016 тис. грн. акцизного податку

«З початку року платниками акцизного податку (податок з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів) Лисичанського регіону було сплачено 5 016,2 тис.грн., з яких 431,9 тис.грн перерахували фізичні особи-підприємці та 4 584,3 тис.грн. — юридичні особи», — про це повідомив в. о. завідувача сектору з питань контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ДПІ у м. Лисичанську Роман Жадан.

Він зазначив, що цей показник забезпечили 137 фізосіб-підприємців та 21 юридична особа, які реалізують в оптово-роздрібній і мережі громадського харчування алкогольні напої, тютюнові вироби та пиво.

«Хочу звернути особливу увагу платників єдиного податку, які реалізують пиво, вони також є платниками акцизного податку, а також хочу нагадати, що з липня 2015 року пиво отримало статус алкогольного напою і його реалізація повинна відбуватися виключно за наявності ліцензії. При цьому, законодавством не передбачено отримання окремої ліцензії на реалізацію пива у разі наявності у суб’єкта господарювання ліцензії на продаж алкоголю. Контроль за вищезазначеними суб’єктами господарювання буде здійснюватися шляхом проведення фактичних перевірок, в межах діючого законодавства», — зауважив Роман Михайлович.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську