В України створені додаткові можливості вступу до вишів абітурієнтів з непідконтрольних територій, - брифінг

Також на брифінгу для ЗМІ, 20 червня, йшлося про діяльність на Луганщині освітніх центрів «Донбас-Україна».

Директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк сказав, що учні, які за підсумками ЗНО подолали поріг «склав/не склав», зможуть стати студентами ВНЗ Луганщини та інших областей України.

Ті, хто отримав менше 100 балів, при бажанні братимуть участь у конкурсах, складатимуть приймальній комісії іспити і зможуть стати студентами вишів у Луганській та Донецькій областях.

У нашій області на сьогодні працюють вісім освітніх центрів «Донбас-Україна», розташованих на базі наступних навчальних закладів: Донбаський державний технічний університет (м. Лисичанськ), Луганський національний університет ім. Тараса Шевченка (м. Старобільськ), Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля (м. Сєвєродонецьк), Луганська державна академія культури і мистецтв (м. Кремінна), Луганський державний медичний університет (м. Рубіжне), Луганський державний університет внутрішніх справ ім. Е.О. Дідоренка (м. Сєвєродонецьк), Первомайський індустріально-педагогічний технікум (м. Рубіжне), Лисичанський державний гірнично-індустріальний коледж.

Якщо людина з непідконтрольної українській владі території Луганської області не має документу про повну загальну середню освіту, сертифікату ЗНО, то вона може вступити до державного вишу України через ці освітні центри за спрощеною процедурою – особисто подати заяву, заповнити освітню декларацію, скласти два іспити державної підсумкової атестації та вступний іспит за напрямом.

Директор Департаменту освіти і науки наголосив, що зараз у Сєвєродонецьку діє відповідна «гаряча лінія». Отримати повну інформацію щодо вступу через освітні центри можна безкоштовно за наступними номерами: (097) 983 65 31, (099) 345 20 76 та 0 800 50 45 11.

«Це можливість вступити до вишів для тих, хто приїхав з непідконтрольної українській владі території, а також для абітурієнтів, що не склали ЗНО», – додав Юрій Стецюк.

Луганська обласна державна адміністрація