Зшиваємо Україну: від Сходу До Заходу, - Юрій Гарбуз під час робочої поїздки на Львівщину

Сьогодні, 13 вересня, у Львові відбулося підписання Декларації про співпрацю у сфері інформаційної інтеграції регіонів та протидії агресивним пропагандистським впливам з боку третьої сторони між Луганською облдержадміністрацією, Львівською облрадою та Львівською облдержадміністрацією. Делегацію нашої області очолив голова Луганської обласної державної адміністрації — керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

«Радий знову побувати на братній Львівщині. Важливо говорити однією мовою, боротися за душі і уми наших співгромадян та відстоювати єдність країни від Сходу до Заходу, — наголосив Юрій Гарбуз. — Ми переймаємо кращий досвід, налагоджуємо ділові зв’язки та дружні взаємини».

«Також ми налагоджуємо обмін інформаційними повідомленнями на офіційних медіаресурсах та готуємо спільний проект між телеканалами «ЛОТ» та «Перший Західний», — підкреслив очільник області.

Свої підписи під Декларацією поставили голова Луганської обласної державної адміністрації — керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин та перший заступник Львівської облдержадміністрації Ростислав Замлинський.

Зокрема, сторони готові до реалізації спільних проектів та ініціатив в інформаційній сфері, координації комунікативної діяльності місцевих органів державної влади та місцевого самоврядування у сфері організації медіа-супроводу спільних проектів, обміну інформаційними повідомленнями, що сприятимуть реалізації державної інформаційної політики; обміну українським регіональним текстовим та аудіовізуальним контентом; організації телемостів та спільних телевізійних проектів щодо суспільно значущих подій.

У Декларації обумовлені підготовка медіапроектів про долю переселенців, військовослужбовців, видатних місцевих діячів, подолання соціального сирітства, розвиток культурно-духовної та історичної спадщини, відродження українських національних традицій з їх регіональним колоритом, організація обміну професійним досвідом та прес-турів для журналістів.

Для підготовки вищеназваних проектів будуть створені робочі групи у складі представників сторін.

Юрій Гарбуз зауважив, що у рамках робочої поїздки триває напружена робота за ключовими напрямами: економіка, міжнародна діяльність, інформаційна сфера, освіта, спорт, культура, розробка та впровадження мікропроектів тощо.

Окрім того, очільник Луганщини нагородив Листами подяки за братерську підтримку Луганщини у час важких випробувань, плідну співпрацю, вагомий внесок у єднання країни і самовідданість у справі розбудови миру директора телеканалу «Перший Західний» Ольгу Цап, директора компанії «Фолк Мода» Максима Туганова, виконавчого директора обласної асоціації місцевих рад «Ради Львівщини» Василя Лозинського, виконавчого директора Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати — Україна» Галину Литвин, депутата Львівської обласної ради Уляну Дорош, депутата Львівської обласної ради Андрія Ковча, засновника БО «Волонтери «Бути добру» Романа Кушніра.

Луганська обласна державна адміністрація