Пропускна спроможність КПВВ «Станиця Луганська» буде збільшена

Варіанти підвищення пропускної спроможності КПВВ «Станиця Луганська» розглянули керівники Луганського прикордонного загону, спецпідрозділу ДФС «Фантом», ГУ ДСНС у Луганській області та інших структур, що забезпечують його функціонування.

«Очільник області Юрій Гарбуз вважає неприпустимою ситуацію, коли громадяни не можуть вільно перетнути КПВВ та змушені залишатись на ночівлю у непристосованих приміщеннях», — зазначив Юрій Клименко, відкриваючи нараду.

За підсумками обговорення питання, прийняте рішення збільшити кількість робочих місць для співробітників спецпідрозділів «Фантом», які контролюють переміщення товарів через лінію розмежування, та звернутись до штабу АТО й уповноваженого Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях Ірини Геращенко з пропозицією винести на розгляд Тристоронньої контактної групи питання зміни графіку роботи КПВВ «Станиця Луганська». Зокрема, пропонується перенести відкриття пункту пропуску на сьому годину ранку.

Проте, такі зміни мають бути узгоджені із протилежною стороною.

Нагадаємо, 16 грудня у Станиці Луганській залишилось 550 людей, 17 — 322 особи, а 18 грудня — 250 жителів області, які не встигли перетнути КПВВ до 17:00. Усі вони були влаштовані на ночівлю до районного Будинку культури, забезпечені гарячою їжею та чаєм.

Луганська обласна дердавна адміністрація