Три громади Луганщини отримали субвенцію з державного бюджету на створення спеціалізованих служб підтримки постраждалим від насильства

 У Луганській області для участі в отриманні субвенції заявки подали 8 територіальних громад на суму понад 17,6 млн. грн. Згідно із розподілом, затвердженим розпорядженням Кабінету Міністрів України від 30 червня 2021 року № 696-р, субвенцію на суму понад 5 млн. грн. отримали 3 громади Луганщини:

  • — Лисичанська міська військово-цивільна адміністрація для реконструкції приміщення для облаштування денного центру соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі (із кризовою кімнатою);
  • — Сватівська міська рада для створення денного центру соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі;
  • — Міловська селищна рада для облаштування спеціалізованої служби первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.
  • Створення таких спеціалізованих служб стане ще одним кроком до забезпечення дієвого захисту прав постраждалих від насильства.

Нагадаємо, у поточному році вперше в державному бюджеті передбачено субвенцію в розмірі 274 млн. грн. місцевим бюджетам на створення спеціалізованих служб підтримки постраждалим від насильства. Вказана субвенція передбачена Державною соціальною програмою запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі на період до 2025 року, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 24 лютого 2021 року № 145.

Порядок та умови надання у 2021 році субвенції затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 21 квітня 2021 року № 398, згідно з якою заявки подавалися органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування до 11 червня 2021 року.

За матеріалами Луганської ОДА