Лисичанські поліцейські провели навчання зі звільнення заручників та затримання озброєних злочинців

З метою відпрацювання дій підрозділів ГУНП та місцевого відділу поліції у разі виникнення надзвичайної ситуації, поліцейські провели навчальну спецоперацію у місті Лисичанськ.

Сьогодні, близько 13 години до єдиного кол-центру поліції «102» надійшло «учбове повідомлення» про те, що з однієї з крамниць у м. Новодружеськ двоє невідомих чоловіків, погрожуючи застосуванням зброї, забрали продукти харчування та гроші з каси, після чого сіли в авто "ВАЗ 2109«темно-синього кольору та втекли з місця події.

Негайно, після отримання повідомлення, на території м. Лисичанськ було введено план «Сирена», сформовано ситуаційний центр, перекрито виїзди з міста та розіслано на блокпости орієнтування прикмет злочинців та транспортного засобу.

Згодом на спецлінію «102» надійшло повідомлення про те, що на вул. Штейгерьска невідомі, які рухались на автомобілі «ВАЗ» дев’ятої моделі, захопили заручників. Після отримання повідомлення на території міста було додатково введено план «Заручник». З числа співробітників Лисичанського відділу поліції сформовано озброєні групи блокування, оточення та захоплення.

Через деякий час екіпаж Управління патрульної поліції Луганської області виявив автомобіль, що співпадав з орієнтуванням, та розпочав його переслідування. Зрозумівши що від погоні не втекти, злочинці, захопивши із собою заручників, забарикадувались у будівлі покинутої кав’ярні наоколиці міста.

Враховуючи обстановку, керівником операції було прийнято рішення про введення в дію оперативного плану «Грім». Для визволення заручників на місце події прибули співробітники спецпідрозділу «КОРД», які протягом кількох хвилин затримали злочинців та звільнили заручників.