Лисичанські поліцейські виучили дітей з родини, де батьки зловживали спиртним

Співробітники ювенальної превенції Лисичанського відділу поліції та працівники Служби у справах дітей Лисичанської міської ради тимчасово вилучили дітей із двох родин. Малеча поміщена до Центру соціально-психологічної реабілітації, де з метою встановлення фізичного та психологічного стану, дітлахи пройдуть обстеження.

До Лисичанського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що після закінчення уроків 8-річного хлопчика ніхто з батьків не забрав додому. Дитина звернулась по допомогу до вчительки, яка й подзвонила поліцейським з проханням разом провідати родину. Прибувши за місцем мешкання хлопчика, а це вже було пізно ввечері, поліцейські побачили на вулиці ще двох хлопчиків 6-ти та 4-х рочків.

З’ясувалось, що співмешканець 29-річної матері вигнав дітей на двір та зачинив двері до будинку аби малеча не заважала їм вживати алкогольні напої.

Того ж дня, поліцейські перевірили ще одну родину, де нещодавно помер батько. Правоохоронців зустріла 31-річна жінка, яка перебувала у нетверезому стані. Разом з жінкою проживають її 15-річний пасинок та двоє рідних дітей, 11-річний хлопець та його 6-річна сестричка.

В обох випадках діти не мали елементарних гігієнічних навичок, а в будинках панувала повна антисанітарія, безлад та неприбране сміття. Батьки не працювали, не забезпечували дітей повноцінним харчуванням. Горе-матері, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, навіть не могли чітко відповісти на питання поліцейських.

Зважаючи на ситуацію в родинах, а також нетверезий стан батьків, співробітниками ювенальної превенції разом з фахівцями служби у справах дітей, було вирішено тимчасово вилучити дітей у батьків.

Натепер вирішується питання про притягнення жінок до адміністративної відповідальності за ст.184 «Невиконання батьками чи особами, що їх заміняють, обов’язків по вихованню дітей». їм надано час на виправлення ситуації.

Лисичанський відділ поліції ГУНП в Луганській області