Звернення до працівників торгівлі

На теперішній час значної актуальності набула проблема пияцтва та тютюнокуріння серед дітей.

У лютому 2010 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв», яким внесено зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме до ст. 156, якою передбачено заборону продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв або тютюнових виробів особі, яка не досягла 18 років.

Окремо інформуємо, що за порушення працівником підприємства (організації) торгівлі або громадського харчування правил торгівлі пивом, алкогольними напоями і тютюновими виробами тягне за содою накладення штрафу від тридцяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Наприкінці травня в загальноосвітніх навчальних закладах держави розпочинаються літні шкільні канікули. Упродовж дня більшість дітей знаходитиметься без нагляду дорослих.

Міліція звертається із проханням неухильно дотримуватися чинного законодавства, не продавати пиво, алкогольні, слабоалкогольні напої та тютюнові вироби дітям. Адже кожен з нас відповідає за майбутнє покоління. Продаючи спиртне та цигарки дітям, задумайтесь, що хтось може запропонувати закурити чи випити й Вашій дитині. І ніхто не може сказати, що після цього може статися...

Лисичанський МВ ГУМВСУ України у Луганській області