Затверджені Ліцензійні умови для охоронної діяльності

МВС видало наказ від 15.04.2013 р. № 365, яким затверджуються ліцензійні умови провадження охоронної діяльності, які визначають організаційні та кваліфікаційні вимоги у даній сфері.

Для отримання ліцензії суб'єкт охоронної діяльності особисто або через уповноважений ним орган чи особу звертається до органу ліцензування із заявою про її видачу (зразок заяви наведено у додатку 1 до Ліцензійних умов).

Даними ліцензійними умовами забороняється під час організації та здійснення охоронної діяльності, зокрема:

  • використовувати засоби радіозв'язку без наявності дозволу на їх використання на наданих радіочастотах;
  • використовувати ознаки належності (елементи символіки, формений одяг тощо) до МВС, СБУ, Управління державної охорони, Збройних Сил України та інших військових формувань, правоохоронних, природоохоронних, контролюючих чи інших органів виконавчої влади, їх спеціальних підрозділів, у тому числі в найменуванні суб’єкта охоронної діяльності, на одязі, транспорті реагування, будівлях, у документації;
  • приховувати факти про кримінальні правопорушення, що вчиняються або готуються, незалежно від інтересів замовника послуг з охорони;
  • охороняти фізичну особу, яка вчиняє злочинні дії, адміністративне правопорушення або намагається їх вчинити;
  • використовувати в охоронній діяльності в громадських і загальнодоступних місцях службових собак без наявності провідника собаки тощо.

Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Разом з тим, втрачає чинність наказ МВС України від 1 грудня 2009 року № 505 «Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з надання послуг з охорони власності та громадян», зареєстрований у Мін’юсті 25 грудня 2009 року за № 1248/17264.

http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z0757-13