У Лисичанську обговорили напрямки розвитку системи соціального захисту населення в громаді

 В Лисичанській територіальній громаді триває третій етап реалізації Проєкту «Стратегічні, цифрові та партисипативні рішення для розвитку соціальної сфери в 10 громадах Луганської та Донецької областей» (далі – Проєкт), що виконується Асоціацією органів місцевого самоврядування «Асоціація учасницького розвитку громад»в рамках проєкту «Спеціальна програма підтримки Східної України (підконтрольні Уряду території)», що здійснюється Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням Уряду Федеративної Республіки Німеччина.

Вчора, 2 березня, у форматі офлайн зустрічі відбулося обговорення напрямків розвитку системи соціального захисту населення в громаді, які були розроблені робочою групою, створеною розпорядженням керівника ВЦА м. Лисичанська, та експертами Асоціації протягом попередніх заходів Проєкту.

Під час зустрічі мешканці громади ознайомились з метою та завданням Проєкту, зі стратегічним баченням розвитку сфери соціального захисту, обговорили сильні та слабкі сторони, які існують в громаді, а також перспективи втілення запропонованих стратегічних і операційних цілей та внесли свої коментарі.

Отримані від населення пропозиції сприятимуть зваженому рішенню щодо визначення і затвердження у Лисичанській територіальній громаді перспективної стратегії розвитку системи соціального захисту населення на 2021-2026 роки.

Також учасників заходу поінформовано, що в рамках співпраці за Проєктом в громаді створена та почала функціонувати мультимедійна кімната, обладнана необхідною презентаційною технікою та меблями для комфортних комунікацій із жителями, обміну досвідом з іншими громадами, надання соціальних послуг та проведення освітніх заходів. Наразі розроблено План заходів, які будуть проведені на базі цієї кімнати до квітня включно.

Щодо напрямку компоненту «Цифрова трансформація та модернізація соціальних інституцій» на теперішній час експертом із цифрових рішень проведена первинна оцінка цифрової зрілості соціальних установ, аналіз даних та сформовано перелік із довгострокових та короткострокових рекомендацій щодо цифрової трансформації та вдосконалення послуг соціальних установ. Запропоновані рішення також будуть включені до стратегічних й операційних цілей.

Зустріч проведено з дотриманням карантинних вимог.

Нагадаємо, що проєкт є інноваційним та направлений на інтегрований розвиток соціальної сфери в громадах. Проєкт базується на принципах мультидисциплінарності, партисипативності, цифрових та просторових рішеннях й інноваційних підходах.

Управління праці та соціального захисту населення ВЦА м. Лисичанська