Звернення депутатів Лисичанської міської ради до Прем’єр-міністра України Ю.В. Тимошенко

В період фінансово-економічної кризи найбільш гостро стоїть питання підтримки найменш соціально захищених верств населення. На підтримку соціально незахищених громадян українським законодавством передбачена система пільг, зокрема на проїзд у громадському транспорті.
Відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» пільгами користуються ветерани війни, згідно Закону України «Про статус ї соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» передбачається пільговий проїзд інвалідам та учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Постанова Кабінету Міністрів України від 17.05.1993 р. № 354 дає право на безкоштовний проїзд пенсіонерам за віком.
Згідно Закону країни «Про Державний бюджет України на 2009 рік» компенсація автоперевізникам, що здійснюють обслуговування пільгової категорії населення, повинна відбуватися за рахунок субвенцій з державного бюджету України. На даний час у місті Лисичанську, як і в більшості міст України, ситуація з компенсацією автоперевізникам вкрай складна.
Так, протягом 2008 року, в місті по транспорту в цілому відшкодовано 31,8%, за вісім місяців поточного року - 27,5% витрат, пов’язаних з безкоштовним перевезенням пільгової категорії громадян. Наслідком цього є збитковість підприємств, що змушує або зупинити транспорт, або відмовитись від безкоштовного проїзду пільгових категорій, в будь якому разі, дана ситуація спричинить соціальні негаразди в суспільстві.
У зв’язку з цим, звертаємося до Вас з проханням негайно прийняти необхідні заходи щодо відновлення стовідсоткового покриття поточних витрат підприємств на перевезення пільгової категорії громадян.

 

Прийнято 74 сесією Лисичанської

міської ради 30 вересня 2009 року