До Дня Європи

13 травня у концертній залі Привільської дитячої школи мистецтв проведено лекцію-концерт до Дня Європи в Україні. Під час заходу учні дізналися про історію виникнення цього свята, актуальність його святкування у наші часи. Концертну частину заходу підготували учні та викладачі школи, - повідомляють у відділі культури Лисичанської міської ради. Цього ж дня у дитячій музичній школі № 2 відбулася лекція «Подорож по музичній Європі», на якій діти мали змогу дізнатись про композиторів старовинної та сучасної Європи, прослухати їх твори у аудіо запису та у виконанні учнів та викладача.

14 травня на базі ЗОШ № 4 завідуюча дитячим сектором ПК ім.В.М. Сосюри Тетяна Мірошниченко провела диспут «Україна – європейська держава». Ведуча розкрила тему історії розвитку Європейського Союзу, його відносин з Україною, а також допомоги, яку надає ЄС Україні та основні віхи двосторонніх відносин. Особливу увагу було приділено питанню щодо підтримки прав людини в ЄС, у т.ч. про «Конвенцію ООН про права дитини», та умов вступу в ЄС, а також вплив ЄС на ринкові відносини в Україні.

Крім того, 14 травня у літературно-музичній вітальні ПК ім. В.І. Леніна проведено вечір - репортаж «Європа - наш общий дом» для школярів міста. У ході заходу ведуча була в образі кореспондента, яка почала свій репортаж з розповіді про походження свята. Розповідь супроводжувалася показом слайдів, де розкривалася краса кожної Європейської країни. Далі кореспондент відкрила рубрику «Національні блюда», в ході якої присутнім була дана змога розповісти, які блюда національної кухні вони знають. Також згадали про традиційний пісенний конкурс «Євробачення». Наприкінці вечора присутні випустили газету «Європейський вісник», де знайшло відображення все, про що йшла мова на протязі заходу.

18 травня до Дня Європи в Україні у бібліотеці-філії № 3 також проведено інформаційний серпантин «Україна - східний сусід ЄС». Бібліотекар читального залу повідомила, що підтримка євро інтеграції з боку громадян нашої держави, особливо молоді, слід розглядати як практичний крок у напрямі зміцнення самоствердження України, як європейської держави, причетної до традицій й цінностей Європи, бо шлях у майбутнє – це шлях, яким йде об’єднана Європа. Присутня молодь жваво висловлювала свої думки відносно перспектив вступу України в ЄС. В інформаційному серпантині були використані статті з газет «Урядовий кур’єр» та «Голос України».