У Лисичанську обговорили зміни законодавства у сфері торгівлі алкогольними напоями
- У міській раді
- 25.06.2018
Минулої п’ятниці, 22 червня, у Лисичанську пройшла спільна робоча нарада Лисичанської міської ради та Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області під головуванням першого заступника Лисичанського міського голови Андрія Шальнєва. Нарада відбулась за темою «Практичне застосування законодавства у сферах захисту прав споживачів, роздрібної торгівлі алкогольними напоями, антитютюнового законодавства в роботі об’єктів торгівлі та закладах ресторанного господарства» у рамках виконання Концепції державної політики у сфері захисту прав споживачів на період до 2020 року, затвердженої Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 27.12.2017 № 983-р.
Також у нараді взяли участь начальник управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області Людмила Бутріменко та фахівці управління, начальник управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДФС у Луганській області Владислав Кранковський, заступник командира батальйону управління патрульної поліції в Луганській області Департаменту патрульної поліції Ганна Попова, начальник відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Лисичанського міського управління ГУ Держпродспоживслужби в Луганській області Олена Чекрига, начальник управління економіки Лисичанської міської ради Олександр Некрасов, начальник відділу розвитку споживчого ринку Світлана Чучук та фахівці відділу, суб’єкти господарювання, які здійснюють торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами на території міста.
Під час заходу були обговорені питання щодо основних положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання органам місцевого самоврядування повноважень встановлювати обмеження продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних напоїв, вин столових», необхідності додержання вимог Закону України «Про рекламу», проблемні питання у цій сфері та шляхи їх вирішення.
Окрема увага була приділена питанню додержання вимог законодавства щодо безпечності та якості харчових продуктів, профілактиці гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь.
По завершенню засідання учасники домовились продовжити плідну співпрацю.