«Музична палітра 2021»

Під такою назвою минулої п’ятниці, 10 грудня, на базі Лисичанської дитячої музичної школи № 2 відбувся VІ міський конкурс виконавської майстерності серед учнів мистецьких шкіл міст Лисичанськ, Новодружеськ та Привілля.

Цього року у конкурсі всього взяли участь 93 учасники, з яких 79 солістів та 14 художніх колективів.

Конкурс проводився за номінаціями: «Інструментальний ансамбль», «Фортепіано», «Скрипка», «Духові інструменти», «Народні інструменти», «Вокал».

Найбільшу кількість нагород Гран-прі отримали учні Лисичанської ДМШ № 2, а саме:

номінація «Інструментальний ансамбль»:

  • — дует скрипалів «Камертон» (керівник Олена Шаригіна, концертмейстер Катерина Козлова);

номінація «Фортепіано»:

  • — Тетяна Рибалко (викладач Ольга Семидоцька);
  • — Марія Григоренко (викладач Ольга Демченко);

номінація «Духові інструменти»:

  • — Єва Сологуб (викладач Андрій Рябов, концертмейстер Віра Кузьміна);

номінація «Народні інструменти»:

  • — Богдан Йолкін (викладач Олександр Могильніков);
  • — Орина Савенко (викладач Ігор Дерев’янко).

У номінації «Скрипка» Гран-прі отримали учениці Лисичанської ДМШ № 2 Ксенія Козлова та Злата Бабакіна (викладач Олена Шаригіна, концертмейстери Ольга Семидоцька та Катерина Козлова), а також учениця Лисичанської ДШМ № 1 Олександра Воєвудська (викладач Валентина Вяземська, концертмейстер Вікторія Матушкіна).

Окрім того, продемонструвавши виконавську майстерність та творчі здібності, 33 учасники посіли І місце; 24 учасники — ІІ місце; та 19 учасників — ІІІ місце.

Зазначимо, до складу журі увійшли провідні викладачі мистецьких шкіл міст Лисичанськ, Привілля, Новодружеськ та Сєвєродонецького фахового коледжу культури і мистецтва імені Сергія Прокоф’єва.

Висловлюємо вдячність усім конкурсантам, викладачам, концертмейстерам за активну участь у конкурсі та бажаємо натхнення, наснаги, успіхів у творчих змаганнях!

Відділ культури Лисичанської міської ВЦА