У Лисичанську відбувся огляд творчих робіт майстрів декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва міста

7 квітня, в міському краєзнавчому музеї в рамках обласного фестиваль-конкурсу художньої самодіяльності «Луганщина — світанок України» відбувся огляд виставки творчих робіт майстрів декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва міста Лисичанська.

На виставці були присутні заступник міського голови Ігор Ганьшин, начальник відділу культури Людмила Ткаченко та обласне журі фестиваль-конкурсу «Луганщина — світанок України» під головуванням директора Луганського обласного центру народної творчості Ірини Дячук. Також в заході взяли участь майстри декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва, жителі та гості міста.

Відомі майстри та молоді аматори представили до уваги присутніх свої талановиті роботи. Різноманітні жанри декоративно-прикладного та художнього мистецтва представлені на виставці: картини-вишиванки стрічками, хрестиком, прикраси з каміння та бісеру, фігурки з бавовни, металеві вироби з художню ковкою, поробки з сірників, роботи у стилі печворк та квілінг.

Всього на виставці представлено понад 200 творчих робіт 32-х майстрів. Серед них такі відомі творчі особистості самодіяльного декоративно-прикладного мистецтва Луганщини як Валентина Шуваєва, Віра Волошинська, Тетяна Медведєва (вишивка), Лариса Лисицька (писанка, витинанка, інтер’єрна лялька, бісероплетіння). Вразили розкішні різьблені меблі невідомого автора — різьбяра , жіночі прикраси Тетяни Кізім, виконані в техніках «шиборі» та сутаж з напівдорогоцінного каміння. Як завжди, на висоті картини в техніці «фьюзінг», виконані ВАТ «Тетра». Гідне місце на виставці зайняли роботи Світлани Тєлушки (батик, вишивка бісером), Валентини Ромашової, Валентини Ковальової (вишивка), Майї Гнєушевої, Олени Чекриги (печворк), Любові Шестопалової, Ольги Байдіної (вишивка стрічками), Олени Богомоловії (прикраси з декоративних квітів) та багато інших робіт в різних техніках та жанрах.

Найбільше вразила відвідувачів виставки робота Ірини Сапон «Мій міні світ». Копія маєтку у вікторіанському стилі виконана в комбінованій техниці. Дім має шість кімнат. Кожна кімната багато прикрашена предметами та меблями кінця ХІХ століття. Усі кукли виготовлені з полімерної глини та одягнені в одяг відповідної епохи. Свої роботи Ірина Сопун представила вперше.

Члени журі відмітили високий рівень виконання і різноманітність представлених витворів мистецтва. Кожна робіта по-своєму унікальна, цікава, вимагає дотримання певної техніки, терпіння, уміння донести задум автора.

Впродовж заходу в холі музею демонструвався відеоролик з презентацією закладів культури Лисичанська, підготовлений співробітниками Палацу культури ім. В.М.Сосюри.