В Лисичанську пройшла педагогічна (не)конференція у форматі EdCamp

EdCamp (едкамп), за енциклопедичним тлумачення, це конференції, які проводять самі учасники, як правило, їх називають (не)конференцією. Edcamp призначені для отримання інтерактивного професійного досвіду викладачами шкіл. Головною темою (не)конференції є концепція «Нова українська школа» — план міністерства щодо реформування середньої школи, а також інноваційні методики навчання та підвищення кваліфікації педагогів.

Вчора, 29 серпня, на базі загальноосвітньої школи № 14 пройшла щорічна педагогічна (не)конференція, в якій взяли участь міський голова Сергій Шилін та його заступник Ігор Ганьшин, депутат Лисичанської міської ради Олена Ратушна, начальник відділу освіти Лисичанської міської ради Тетяна Худоба, представники педагогічних колективів навчальних та позашкільних закладів міста, працівники відділу освіти та методичного центру.

В холі школи гостей вітали дошколята. Вони разом з керівником запропонували присутнім зворушливу та цікаву програму «Щаслива родина — мирна країна!».

Урочисте відкриття серпневої конференції проходило при повному залі під гаслом «Як змінити освітній заклад зсередини». Тетяна Худоба розповіла, що цього року конференція має сучасний формат. «Велика кількість наших освітян беруть участь у різних заходах, їздять країною та за її межі, і мають певний досвід роботи. Тому сьогодні ми будемо говорити про багаж знань, яким готові поділитися ці експерти. А ви, передові освітяни міста, розглянете ідеї та матимете змогу побудувати дорожню карту розвитку освіти саме вашого навчального закладу», — зазначила Тетяна Валеріївна. Організатори обрали за символ (не)конференції «Білих ворон», як і в інших EdCamp Ukraine 2017, що проходять по всій країні. Це означає, що ця (не)конференція для професійного зростання педагогів буде проведена за новим дискусійним принципом, не схожим на інші.

Міський голова Сергій Шилін звернувся до педагогів: «Це приємно, що освіта не стоїть на місті, а йде вперед разом зі стрімко розвиваючим світом. Ви намагаєтеся зробити більше для наших дітей, передати їм свою частку тепла та душевну турботу. Спільною метою освіти та міської влади є, безперечно, виховання гідної зміни, підростаючого покоління, яке буде складати майбутній потенціал нашого міста». Сергій Іванович подякував вчителям за їх нелегку працю та побажав приємного та плідного нового навчального року.

З вітальним словом виступила депутат міської ради Олена Ратушна. Вона передала педагогам привітання від народного депутата Сергія Дунаєва, який нажаль не зміг бути присутнім на конференції, та наголосила, що Сергій Володимирович підтримує педагогів які роблять важливу справу та докладають багато зусиль для виховання підростаючого покоління — майбутнього нашої держави. Від імені депутатського корпусу та від себе, зокрема, вона привітала вчителів з наступаючим святом першого дзвоника.

На відкритті конференції також виступив та приєднався до вітань голова міського комітету профкому працівників освіти та науки Микола Соснін.

Після урочистостей, у холі школи пройшла коротка експертна паралель «20 хвилин у Новій українській школі», де всі запрошені педагоги мали змогу розділитися на локації за найбільш цікавим напрямом. Кожна локація разом з експертом працювала в окремому кабінеті самостійно, за своєю програмою.

На останок всі педагоги зібралися в актовій залі для підсумкової дискусії (не)конференції та спільного обговорення нових ідей в роботі.

Також в рамках (не)конференції пройшла благодійна акція для дітей з особливими потребами. Під час заходу були зібрані кошти для інклюзивних груп та класів навчальних закладів міста.

Фото у фотогалереї