Делегація Лисичанської міської ради бере участь у тренінгу «Демократичне врядування у Східній Україні»

Представники структурних підрозділів Лисичанської міської ради беруть участь у тренінгу для органів місцевого самоврядування Луганської області, що проходить у Сєверодонецьку.

Триденний тренінг проводиться в рамках проекту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні» та направлений на підвищення рівня надання послуг громадянам та вдосконалення організаційної спроможності посадовців на місцях.

На відкритті заходу, сьогодні, 22 березня, учасників привітали Директор регіональної місії Агентства США з міжнародного розвитку в Україні та Білорусі Сюзан Фрітц, директор департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Луганської обласної державної адміністрації Денис Денищенко та спеціаліст з питань урядування проекту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні» Володимир Аредов.

У рамках тренінгу представники місцевого самоврядування Луганської області отримають практичні рекомендації, які допоможуть успішно вибудовувати зовнішні комунікації з громадянами та впроваджувати стратегічне планування для здійснення ефективного управління, зможуть розробляти нові, орієнтовані на результат, моделі надання послуг громадянам.

Тренери проекту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні» запропонують рішення для модернізації бізнес-процесів в сфері надання послуг на місцевому рівні, обговорять дієві управлінські механізми та успішні моделі участі громадян у процесах прийняття рішень на місцях, сприятимуть налагодженню діалогу між владою та громадами.

Зазначимо, що у світі, USAID є однією з провідних установ у сфері розвитку, яка виконує роль каталізатора цих процесів та допомагає досягати позитивних результатів. Діяльність USAID є проявом доброчинності американського народу, а також підтримує просування країн — отримувачів допомоги до самостійності та стійкості та сприяє забезпеченню національної безпеки та економічного добробуту США. Партнерські стосунки з Україною USAID підтримує з 1992 року. До поточних стратегічних пріоритетів діяльності USAID в Україні належать зміцнення демократії та механізмів досконалого врядування, сприяння економічному розвитку та енергетичній безпеці, вдосконалення систем охорони здоров’я та пом’якшення наслідків конфлікту у східних регіонах.